Догори
Дати відгук

Лікарі пояснили, що не можна пити у спеку, щоб не згущувалася кров

Ризик утворення тромбів може підвищитись.

1 хв на прочитання14 Червня 2024, 06:50
Згущування крові Шкідливі напої Рекомендації лікарів у спеку Згущування крові Шкідливі напої Рекомендації лікарів у спеку
Поділитись:

Вживання в спекотну погоду міцної кави або алкоголю може бути смертельно небезпечним, розповіли лікарі-дієтологи.

Річ у тім, що ці напої стимулюють втрату рідини, внаслідок чого кров стає густою, а ризик утворення тромбів підвищується.

За словами  медиків, найкраще влітку втамовувати спрагу мінеральною водою з невисоким ступенем мінералізації. Краще за все, якщо вода буде кімнатної температури, в неї можна додати лимон, ягоди, фрукти або м'яту.

Для дітей або літніх людей підійде відвар із сухофруктів. Для цього треба залити курагу, родзинки або чорнослив окропом і дати настоятися. Таким напоєм можна і втамувати спрагу, і отримати необхідні мінеральні речовини, зазначили  лікарі.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.