Догори
Дати відгук

Лікарі назвали продукт, здатний розріджувати кров та знижувати холестерин

Не можна пити каву з корицею, якщо у вас регулярні головні болі.

2 хв на прочитання03 Лютого 2022, 06:51
Кава Кава
Поділитись:

Попит на таку популярну спецію, як кориця, особливо зростає взимку, і ще більш активно – ближче до Нового року. До речі, згідно з висновками американських дослідників, за своєю антиоксидантною активністю кориця випереджає часник та орегано – відомі "суперпродукти".

Перші згадки про корицю датуються ще до нашої ери. Хто тільки не займався продажем прянощів: і венеціанські купці, і португальці і навіть голландці, які модернізували процес збору і обробки кориці.

Сьогодні аромат кориці знайомий кожному, а от з чого її отримують — для багатьох загадка. Кориця — це висушена кора дерев, що відносяться до сімейства лаврових. Сьогодні корицю вирощують у тропічних країнах і найбільш популярними сортами є:

  • цейлонський. Це найпопулярныший сорт кориці. На смак вона солодкувата і пекуча. У цій кориці міститься набагато менше кумарину (у великих дозах він негативно впливає на печінку, викликає головні болі), ніж в інших сортах, тому вона користується великим попитом;

  • китайська. Сорт є менш ароматним, ніж цейлонська кориця, а на смак — більш пекучим та різким;

  • малабарська. Відрізняється від інших сортів гіркуватим смаком;

  • циннамон. Має сильний аромат та гострий смак.

Які корисні властивості має цей унікальний продукт, і кому від нього краще відмовитися, розповіла команда американських лікарів з Клівленда, в якій був ендокринолог, дієтолог, терапевт та кардиолог.

Одна з цінних властивостей кориці – зниження ризику розвитку серцево-судинних захворювань. Продукт при регулярному вживанні допомагає знижувати рівень поганого холестерину у крові. Також є дані, що кориця розріджує кров, покращує кровообіг та знижує кров'яний тиск, зазначають фахівці.

Корицю не можна вживати при виразковій хворобі шлунка та дванадцятипалої кишки, синдромі роздратованого кишечника, а також при проблемах із нирками, зазначила гастроентеролог Абігаль Моуд. Крім того, спеція може сприяти підвищенню тиску, тому при гіпертонії варто споживати корицю помірно.

Для нейтралізації шкідливих властивостей кориці її рекомендують використовувати з кавою, або з медом. Кава з корицею має безліч корисних властивостей, але є і протипоказання до вживання такого напою:

  • не можна пити каву з корицею, якщо у вас регулярні головні болі і проблеми з артеріальним тиском;

  • краще уникнути вживання напою, якщо у вас проблеми з сечовим міхуром, нирками, шлунком;

  • не варто пити каву з корицею під час хворобливих місячних.

Також ми розповідали про втому від сну: як це можливо і що з цим робити.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
ФОТО: ілюстративне / Вікіпедія
У Молдові фермерам дозволили вирощувати промислові коноплі
1 хв на прочитання7 хвилин тому
ФОТО: ілюстративне
Погода здивує: синоптики прогнозують аномальний грудень
1 хв на прочитання56 хвилин тому
ФОТО: Україна й Азербайджан підписали Меморандум про співпрацю у питаннях захисту довкілля / Міндовкілля
Україна та Азербайджан поглиблюють співпрацю у питаннях захисту довкілля
1 хв на прочитаннягодина тому
Каспійський тюлень. Зображення згенеровано ШІ
На берег Каспійського моря викинуло майже 2 000 мертвих тюленів — ось що відомо про причини смерті
1 хв на прочитання2 години тому
День гуманного суспільства: що передбачає ініціатива?
4 хв на прочитання3 години тому
Міндовкілля відновить систему моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів
2 хв на прочитання4 години тому
Україна інтегрується до міжнародної системи боротьби з ННН-рибальством
1 хв на прочитання4 години тому
Шашлик у томатному маринаді — можна готувати як на мангалі, так і в духовці чи на грилі
1 хв на прочитання5 годин тому