Лікар пояснив небезпеку олій у овочевих салатах
Масове захоплення здоровим харчуванням підвищило інтерес до продуктів рослинного походження. Лікар-терапевт Тимур Асанов розповів про можливі небезпеки рослинних продуктів для організму.
Як пояснив лікар, у рослинних продуктах може бути до 50% жирів, що є дуже високим показником. Асанов зазначив, що деякі з них негативно впливають на роботу підшлункової залози. Наприклад, горіхи, насіння, рослинні олії, оливки та авокадо фахівець радить вживати з обережністю.
Терапевт рекомендує заправляти овочеві салати лимонним соком, гірчицею, сметаною, натуральними сухими травами чи спеціями, а також невеликою кількістю оливкової олії.
“Якщо у вашому салаті є насіння, горіхи або авокадо, то потреба в масляній заправці відпадає автоматично. Необхідний корисний жир ви отримаєте із самих компонентів салату”, – пояснив Асанов.
Лікар зазначив, що рослинний жир є дуже корисним, але у всьому потрібно дотримуватися балансу, щоб не перевантажити організм.
Раніше ми писали: Універсальний соус Ранч: просто, швидко і смачно