Догори
Дати відгук

Лікар назвала 6 простих кроків, щоб запобігти застуді та грипу взимку

Шість простих кроків, які ви можете зробити, щоб захистити своє здоров’я взимку.

2 хв на прочитання26 Січня 2023, 06:50
Поділитись:

Варто внести деякі зміни в спосіб життя, щоб спробувати залишатися якомога здоровішими цієї зими.

Почніть зі сну

“Це одна з моїх улюблених зимових порад, тому що немає нічого кращого, ніж лежати в теплій постелі, тоді як світ навколо вас замерзає. Коли ми спимо, практично кожна частина нашого тіла зазнає змін”, – каже сімейний лікар Тетяна Захарова.

Нестача сну робить ваше тіло сприйнятливішим до хвороб і збільшує час, необхідний для одужання, якщо ви підхоплюєте страшний зимовий грип.

Пийте багато води

Це не привід пити більше глінтвейну та святкового гарячого шоколаду. Взимку може бути важко пити достатню кількість рідини. Це біологічна дія зими; ваша спрага зменшується, щоб допомогти тілу зберегти тепло.

“Випивайте не менше двох літрів води на день, навіть якщо ви не відчуваєте спраги. Гідратація є ключем до боротьби з інфекціями”.

Їжте правильну їжу

Найкращий підхід – змістити свій раціон залежно від сезону. Вибирайте сезонні продукти. Вони, як правило, вирощуються на місці і, природно, багаті вітамінами та мінералами, яких потребує ваш організм у сезон.

Рухайтеся більше

Фізичні навантаження – запорука здоров’я будь-якої пори року. Ми повинні рухатися, але наше життя стало відносно сидячим. Ми часто довго сидимо за столом, годинами майже не рухаючись – це не найкращий варіант для здорового способу життя.

Життєво важливі вітаміни

Ми повинні отримувати вітаміни з їжі, щоб допомогти нашому тілу нормально функціонувати та захистити себе від загроз мікробів та хвороб. Хоча ми говорили про продукти харчування, можна вживати добавки, які допоможуть вам боротися із зимовим грипом.

“Бачити світло”

Ночі стають довшими, годинник повертається назад, і денне світло раптово стає далеким спогадом.

“Ви повинні намагатися проводити якомога більше часу на вулиці та насолоджуватись світлими годинами. Не нехтуйте можливістю просто погуляти, або виділіть для цього час в обідню перерву. Все це допомагає зберегти ваше тіло здоровим взимку”.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.