Догори
Дати відгук

Лікар дав 5 порад тим, хто хоче краще виспатися

Безсоння можна уникнути.

2 хв на прочитання05 Квітня 2023, 00:21
Поділитись:

Гарний нічний сон не тільки покращує концентрацію протягом дня, але також корисний для психічного та навіть фізичного здоров'я. Про це заявив лікар і генеральний директор Eden's Gate Тайлер Вудворд.

«Сон дає вашій імунній системі відпочинок, необхідний для підтримки форми та здоров'я вашого тіла, готового до боротьби з грипом тощо», — сказав він.

Для тих, хто хотів би краще висипатися, лікар назвав кілька засобів, які допоможуть позбутися безсонних ночей.

1) Знайдіть час для релаксації перед сном

Спробуйте розслабитися щонайменше за 30 хвилин до того, як лягти спати. Ви можете послухати заспокійливу музику чи аудіокнигу, прийняти теплу ванну чи почитати.

2) Встановіть «комендантську годину» з кофеїном

Якщо ви хочете по-справжньому добре виспатися, вам доведеться скоротити споживання кофеїну. Намагайтеся не пити кофеїну за три години до сну.

3) Більше ніякої прокрутки

Екрани випромінюють синє світло, яке пригнічує мелатонін — важливий гормон для контролю сну. Для досягнення кращих результатів прибирайте екрани за дві години до сну, але якщо це звучить для вас занадто по-вікторіанськи, навіть півгодини перед сном уникайте екрану, це допоможе заснути.

4) Повна темрява

Сон у повній темряві допоможе вам легше заснути, але залиште штори чи залиште щілину, щоб уранці було природне освітлення. Сонячне світло допоможе вам прокинутися, почуваючись більш бадьоріш і готовим до роботи.

5) Дотримуйтеся рутини

Може бути дійсно привабливо поспати у вихідні чи лягати спати пізніше, ніж зазвичай, але розпорядок дня підтримує ваш біологічний годинник. Намагайтеся щодня вставати і лягати спати одночасно, інакше ви ризикуєте відчути себе розгубленим і байдужим.

Також ми розповідали, як заснути — 10 порад від лікаря.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.