Лечо на зиму: рецепт із виноградним соком

1 хв на прочитання29 Вересня 2022, 18:47

Існує безліч рецептів цієї закуски, серед них і такий.

Лечо належить до улюблених «зимових» страв, тому існує безліч рецептів цієї закуски. Якщо на вашій дачі рясно вродив виноград, ви можете приготувати лечо з виноградним соком.

Інгредієнти:

болгарський перець — 3 кг;

помідори — 3 кг;

виноград — 1,5 кг;

гіркий перець — 1 стручок;

часник — 3 головки;

олія — 1 склянка;

оцет 9 % — 5 ст. л.;

цукор — 180 г;

лаврові листки — 3-5 шт.;

духмяний перець — 5-7 горошин;

сіль — 2 ст. ложки.

Приготування.

Очистити помідори від шкірки та хвостиків і пюрувати.

Виноград помити і вичавити сік.

Болгарський перець очистити від насіннєвої коробки і порізати великими шматками. Червоний гіркий перець порізати дрібними шматочками. Великими шматками порізати часник, кожен зубок приблизно на 2-4 частини.

У томатний сік додати гіркий перець, часник, сіль, цукор, спеції, олію й довести до кипіння. Потім закинути в нього болгарський перець, влити виноградний сік і варити, помішуючи, 30 хвилин.

Наприкінці влити оцет, перемішати, розкласти лечо по підготовлених стерилізованих банках і закрутити. Перевернути банки догори дном, закутати ковдрою і залишити до повного охолодження.

Зберігати лечо на зиму у холодному темному місці.

Також ми розповідали про лечо з огірками за бабусиним рецептом та лечо за рецептом 1985 року.

Окрім того, ми писали, що голубці також можна закрити на зиму: як це зробити.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: