Лечо належить до улюблених «зимових» страв, тому існує безліч рецептів цієї закуски. Якщо на вашій дачі рясно вродив виноград, ви можете приготувати лечо з виноградним соком.
Інгредієнти:
болгарський перець — 3 кг;
помідори — 3 кг;
виноград — 1,5 кг;
гіркий перець — 1 стручок;
часник — 3 головки;
олія — 1 склянка;
оцет 9 % — 5 ст. л.;
цукор — 180 г;
лаврові листки — 3-5 шт.;
духмяний перець — 5-7 горошин;
сіль — 2 ст. ложки.
Приготування.
Очистити помідори від шкірки та хвостиків і пюрувати.
Виноград помити і вичавити сік.
Болгарський перець очистити від насіннєвої коробки і порізати великими шматками. Червоний гіркий перець порізати дрібними шматочками. Великими шматками порізати часник, кожен зубок приблизно на 2-4 частини.
У томатний сік додати гіркий перець, часник, сіль, цукор, спеції, олію й довести до кипіння. Потім закинути в нього болгарський перець, влити виноградний сік і варити, помішуючи, 30 хвилин.
Наприкінці влити оцет, перемішати, розкласти лечо по підготовлених стерилізованих банках і закрутити. Перевернути банки догори дном, закутати ковдрою і залишити до повного охолодження.
Зберігати лечо на зиму у холодному темному місці.
Також ми розповідали про лечо з огірками за бабусиним рецептом та лечо за рецептом 1985 року.
Окрім того, ми писали, що голубці також можна закрити на зиму: як це зробити.