Догори
Дати відгук

Київщині загрожує екоцид через несанкціоноване сміттєзвалище

СБУ вже почала досудове слідство за фактом шкоди довкіллю та загрози здоров'ю людей.

1 хв на прочитання18 Березня 2021, 17:25
Поблизу Баришівки людям загрожує несанкціоноване сміттєзвалище Поблизу Баришівки людям загрожує несанкціоноване сміттєзвалище
Поділитись:

Несанкціоноване захоронення відходів під Баришівкою, яке, до того ж провели з порушенням технологічних вимог, загрожує цілому регіону екоцидом. Про це на особистій Facebook-сторінці повідомив голова ДЕІ Андрій Мальований. 

Йдеться про захоронення відходів, яке робили Баришівська ЖЕК та Баришівська селищна рада на земельних ділянках, не передбачених відповідними проєктами та дозволами.

Площа  несанкціонованого сміттєзвалища  за короткий час розрослася на 11 гектарів. Довкіллю завдали збитків на 8,7 мільйона гривень.  

Але найстрашніше те, що небезпечні речовини зі сміття потрапляють напряму в ґрунт та водоносні горизонти, погіршуючи якість питної води.

Зараз справою займаються співробітники СБУ. Вони відкрили кримінальне провадження за фактом забруднення земель та екоциду. 

Нагадаємо, що за сім років російської окупації півострів Крим перетворився на зону екологічного лиха. Кримчани скаржаться на забруднене повітря, нестачу прісної води, пересохлі річки, зрубані дерева та отруєне море. 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.