Догори
Дати відгук

Квіти з крему чіз для капкейків, кексів тощо — використовуються в популярних десертах багатьох ресторанів

Можна приховати недоліки тортів чи іншої випічки.

2 хв на прочитання02 Березня 2025, 07:24
Фото: jisty.com.ua Фото: jisty.com.ua
Поділитись:

Крем чіз — далеко не новий у кулінарному світі, використовується в популярних десертах багатьох ресторанів. У нього яскраво виражений вершковий смак з дуже ніжною структурою, що просто тане в роті. Завдяки такому мусу можна приховати недоліки тортів чи іншої випічки. Головне вибрати правильний рецепт.

Цієї порції вистачить приблизно на 10-12 капкейків. Згущенки може знадобитися більше — що сир сухіший, то більше її буде потрібно. Крем можна використовувати і в якості начинки для десертів. Із ним легко працювати і його можна використовувати для вирівнювання тортів. Якщо у вас не знайдеться такого перехідника, можна робити все те саме, але тоді кольори будуть більш розмиті. В такому разі краще використовувати один колір.

Головне використовувати холодний сир, а масло — тепле. Для кращого смаку додавайте в масу ванільний цукор. Якщо крем плануєте робити для начинки, то масло можна замінити вершками, але не менше 33 % жирності. Зберігати рекомендується не більше 5 діб.

Інгредієнти:

  • кисломолочний сир — 200 г;
  • згущене молоко — 50 г;
  • вершкове масло 82% — 400 г;
  • цукрова пудра — 50 г.

Приготування.

До кисломолочного сиру додати згущене молоко, перебити блендером до однорідності.

Окремо збити вершкове масло з цукровою пудрою.

Туди ж поступово додати сиркову масу.

Аби зробити квіти, розділити масу на дві чи три частини та пофарбувати гелевими барвниками.

Для декору знадобиться спеціальний кондитерський набір: насадка у вигляді квітки, мішечок і потрійний перехідник для змішування кольорів.

Крем набрати у мішечки, зробити отвори і вкласти в один великий мішок із відповідною насадкою.

Витиснути квіти, не торкаючись насадкою кексів, витягуючи квіти догори.

Тепер узяти мішечок з насадкою у вигляді листка і сформувати на капкейках листочки (можна без них).

Якщо маса готується для торта, то потрібно підрахувати, щоб її вистачило. Що більше крему використається на декорування, то рівнішим вийде десерт. Обов’язково перший шар має бути тонким — він вкриє крихти, щоб надалі вони не розпливлися по поверхні торта. І вже після охолодження нанести наступний шар, випічка теж повинна бути холодною.

Після того, як ви навчились готувати традиційний крем чіз, можна додавати інші компоненти: банани, шоколад, каву, фісташки, ягоди, карамель тощо. За бажання для кислинки замість ванільного цукру можна додати цедру лимона, апельсина чи лайма.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Фото з відкритих джерел
Вартість борщового набору в Україні: як ціни зросли у понад 26 разів
2 хв на прочитання5 годин тому
Фото ілюстративне
Ціни на пшеницю продовжують падати: ринок реагує на новий урожай та зростання експорту
2 хв на прочитання7 годин тому
Фото: Кабінет Міністрів України
Уряд провів ротацію: хто залишив свої посади в Мінкульті, Держводагентстві та Нацкомісії з мови
1 хв на прочитанняВчора
Фото: ілюстративне / vchaspik.ua
"Зроблено в Україні": агробізнес отримав майже 778 млн грн компенсації на техніку
1 хв на прочитанняВчора
Валовий збір врожаю цибулі в Україні становить лише четверту частину від довоєнного
1 хв на прочитанняВчора
Президент підписав закон про експортне мито на ріпак та сою
1 хв на прочитання02 Вересня 2025
Верховна Рада України створює виплатну агенцію для підтримки аграріїв
1 хв на прочитання02 Вересня 2025
Кабмін уніфікував процедури для агробізнесу та спростив отримання дозволів на насіння
1 хв на прочитання01 Вересня 2025