Догори
Дати відгук

Квасимо капусту разом із помідорами

Нам знадобиться на 900 г білокачанної капусти

2 хв на прочитання31 Жовтня 2022, 08:12
Поділитись:

Найчастіше осінні помідори не мають вираженого смаку та соковитості, але з них можна приготувати відмінну закуску, заквасивши їх разом із капустою. Виходить, незвичайно, цікаво та дуже смачно.

Отже, нам знадобиться на 900 г білокачанної капусти 1 кг стиглих помідорів. Також візьмемо моркву – 150 грам, свіжий часник – 2 головки, цукор – 3 столові ложки, сіль – 2 столові ложки, зелень або насіння кропу, кмин.

Моркву натираємо на тертці або шаткуємо тонкою соломкою. Можна використовувати тертку для корейської моркви. Тонко шаткуємо капусту. Складаємо все у велику миску.

Тепер помідори. Їх ретельно миємо, прибираємо плодоніжки. Гострим тонким ножем робимо прокол до середини плода в місці плодоніжки, після чого в отриманий отвір вводимо зубчики часнику очищені. Щоб зробити помідори ароматнішими, зубчики часнику перед помідорами можна трохи роздавити плоскою стороною ножа.

Капусту перемішуємо з морквою, злегка мнемо руками. Укладаємо в стерилізовані банки шарами капусту та помідори, укладаємо досить щільно, але не притискаємо, щоб не розчавити помідори. Останнім шаром в банках має бути капуста.

Банки заливаємо розсолом. Для цього в літр кип’яченої, але охололої води додаємо сіль і цукор у зазначеній нормі, розчиняємо їх повністю. Можна приготувати розсіл заздалегідь, додавши сіль і цукор у киплячу воду, після чого даємо охолонути рідині.

За бажання додаємо в банки зелень кропу (можна взяти насіння) та кмин. Заливаємо розсолом, ставимо банку на тарілку, відразу ж прикриваємо кришками і залишаємо на 4 доби.

Два рази на день капусту протикаю дерев’яною паличкою щоб виходили гази. Через 4 дні капуста з помідорами готові, банку прибираємо в холодильник. Смачного!

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.