Догори
Дати відгук

Квашена капуста, тушкована з грибами та квасолею — ситна і смачна страва в піст і не лише

Така капуста з успіхом виконає роль гарніру, а також стане чудовою самостійною стравою.

1 хв на прочитання25 Березня 2024, 01:21
Фото: «Їжа легко» Фото: «Їжа легко»
Поділитись:

Квашена капуста, тушкована з грибами та квасолею — ця страва є втіленням традиційного смаку, який зберігається протягом багатьох поколінь. Раз приготувавши її за цим рецептом, ви захочете насолодитися нею й після того, як закінчиться піст.

Інгредієнти:

капуста квашена — 200 г;

печериці — 200 г;

квасоля консервована — 200 г;

цибуля ріпчаста — 70 г (0,5 шт.);

томатна паста — 30 г;

лавровий лист — 1 шт.;

олія — 40 мл (3 ст. ложки);

сіль — дрібка (за смаком);

перець чорний мелений — 2 дрібки.

Приготування.

З консервованої квасолі злити рідину.

З капелюшків печериць зняти шкірку, з ніжок зчистити забруднення. Нарізати гриби тонкими пластинками.

Цибулю очистити і нарізати дрібними кубиками.

У сковороді розігріти олію і перекласти у неї підготовлені цибулю та гриби.

На сильному вогні, часто перемішуючи, обсмажити цибулю з грибами 5 хвилин. У процесі обсмажування гриби з цибулею трохи підсолити.

Потім квашену капусту відтиснути від розсолу, перекласти у сковороду.

Відразу додати томатну пасту, лавровий лист, чорний мелений перець.

Влити в сковороду воду (120 мл), накрити кришкою і тушкувати капусту 18-20 хвилин на повільному вогні, кілька разів перемішавши за цей час.

До капусти додати консервовану квасолю.

Перемішати та тушкувати капусту під кришкою ще 3 хвилини.

Сковороду з готовою стравою зняти із плити.

Квашена капуста, тушкована з грибами та квасолею, готова!

Така капуста з успіхом виконає роль гарніру, а також стане чудовою самостійною стравою.

Смачного!

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost