Курятина з гречкою, запечена в духовці — економна друга страва

1 хв на прочитання02 Травня 2025, 07:24
Фото: Максим Нікітін

Можна приготувати й без м’яса: замініть його грибами — вийде доволі смачно.

Гречка — чудовий гарнір, який поєднується з будь-яким м’ясом, а якщо взяти курку, отримаєте ще й легку дієтичну страву. Ця крупа не лише смачна, а й корисна, містить фолієву кислоту, залізо, магній, при цьому низькокалорійна. Якщо ви хочете отримати м’ясо із золотавою скоринкою, за 15-20 хвилин зніміть фольгу. Й одразу можна посипати сиром за бажанням. Така страва готується і без м’яса: замініть його грибами — вийде доволі смачно. Подавати рекомендується з легкими салатами чи свіжими овочами.

Інгредієнти:

куряче м’ясо — 600 г;

цибуля — 1 шт.;

часник — 2–3 зубці;

гречка — 1,5 склянки;

вода — 2,5 склянки;

сіль, спеції — до смаку.

Приготування.

Промити гречку, залити гарячою водою і варити протягом 10 хвилин. Вона повинна бути трохи сира.

У форму для запікання викласти порізану півкільцями цибулю та подрібнений часник.

Наверх викласти крупу разом з рідиною, в якій вона варилась.

Курку натерти спеціями, посолити, викласти на гречку, накрити фольгою й запікати 60 хвилин при температурі 170 °C.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: