Догори
Дати відгук
  • Головна
  • Новини
  • Війна
  • Кримський міст — не українська диверсія, а частина державного перевороту, що починається в Росії — експерт

Кримський міст — не українська диверсія, а частина державного перевороту, що починається в Росії — експерт

Дані, які оприлюднює слідство, викликають дуже багато запитань, одне з яких — чому воно взагалі їх оприлюднює.

3 хв на прочитання10 Жовтня 2022, 09:04
Поділитись:

Заяву Михайла Подоляка про непричетність України до підриву Кримського мосту із натяком, що це, найімовірніше, результат внутрішньоросійської боротьби між силовими відомствами, непрямо підтверджує те, що одночасно почалося потужне зливання даних слідства через анонімні Телеграм-канали, пов'язані з російськими спецслужбами, і деякі російські ЗМІ. Про це розповідає російський журналіст, видавець, підприємець Андрій Мальгін.

«Цей широкий, незрозуміло докладний злив триває і зараз, і з того, що зливається, не можна зробити висновок хоч про якусь причетність українських спецслужб», — говорить він.

Журналіст нагадує, що спочатку з’явилося відео з молодиком, власником вибухлої вантажівки, який звідкись з-за кордону пояснила, що насправді вантажівка належить не йому, а його дядькові Махіру Юсубову, котрий і був за кермом.

З інших джерел стало відомо, що дядько переписав на юного родича вантажівку, щоб її не забрали судові виконавці, оскільки потрапив у велику аварію з бензовозом і не міг відшкодувати збитків.

Потім слідчі встановили, що дядько прийняв замовлення на перевезення 21 т пакувальної плівки на піддонах із Армавіру до Сімферополя там, де зазвичай брав замовлення — на інтернет-біржі перевізників АТІ. Вивчивши комп'ютер дядька, слідство встановило, що той навіть перевірив: фірма-замовник ПЕК-34 мала на сайті сотні позитивних відгуків.

Щойно він підтвердив замовлення, оголошення зникло. Загалом воно провисіло на дошці приблизно чверть години. Було встановлено, що його дав користувач Олег із московським ІР.

Махіра не насторожило, що всі позитивні відгуки про ПЕК-34 закінчуються 2020 роком. Адже саме в 2020 році фірму було продано колишніми власниками якогось Олега Антипова, всі дані якого з'явилися, звичайно ж, в ЄДРЮЛ і тепер відомі слідству. З моменту перепродажу і до моменту кримінального замовлення фірма не вела діяльності, хоча навесні цього року і перемістилася до Ульяновська.

Махір уже майже під'їхав до Кримського мосту ввечері 7 жовтня, але, відчувши себе втомленим, вирішив поспати, вимкнувши телефон, і лише на світанку продовжив рух мостом.

«Уявляю, як нервували люди в іншій машині, яка напевно йшла за вантажівкою (адже хтось мав натиснути кнопку у відповідний момент, коли вантажівка порівнялася зі складом цистерн на залізничних коліях).

І чому потяг не рухався мостом у цей момент, а стояв (що взагалі-то заборонено), ніби спеціально чекаючи Махіра? І чому на вибухівку не відреагували прилади під час огляду вантажівки на в'їзді? Якби організатори не знали, чи зреагують прилади, вся їхня витівка спочатку втрачала сенс. А з якого дива взагалі слідство ділиться з нами всіма цими подробицями?

Навіщо наголошує, що вибух планувався на день народження Путіна? І чи можна припустити, що одна із путінських спецслужб тримала Путіна в курсі запланованого гучного теракту?» — запитує Андрій Мальгін.

Журналіст переконаний, що Путін не знав про теракт. На думку Мальгіна, йдеться про спробу маніпулювати Путіним. А можливо, і про те, що всі ці події — частина державного перевороту, що починається в країні.

Нагадаємо про «армагеддон» на Кримському мосту: пожежа, другий рівень моста сильно пошкоджений.

Тим часом ні про які роки повномасштабної «гарячої» війни вже не може йтися, до Нового року має відбутися зміна влади в РФ.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Війна
Будівля Харківського національного театру опери та балету, яка перетворила свій великий підземний простір на концертний зал, 25 жовтня 2023 року. Фото: Reuters
У Харківському оперному театрі облаштували концертну залу у підвалі — і вже готуються до виступів: ось як це виглядає
2 хв на прочитання03 Листопада 2023
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами»
Україну вночі атакували п'ятьма «шахедами» та керованою авіаційною ракетою
1 хв на прочитання29 Жовтня 2023
ООН опублікували швидку екологічну оцінку підриву Каховської дамби
1 хв на прочитання27 Жовтня 2023
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродують з молотка
Майно найбільшої авіакомпанії України МАУ розпродають з молотка
2 хв на прочитання27 Жовтня 2023
На Одещині ухилянта, який "придбав" квиток за $7 тис., засуджено до 10 тис. грн штрафу
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Як підготуватися до можливого блекауту: топ порад
1 хв на прочитання26 Жовтня 2023
Начальник районного ТЦК Одеси та його теща за короткий час "збагатилися" на майже 50 млн грн
3 хв на прочитання19 Жовтня 2023
140 тисяч українських переселенців було позбавлено грошової допомоги, причини
1 хв на прочитання17 Жовтня 2023