Догори
Дати відгук

Косметолог дала пораду, як спати для збереження краси та молодості

Краще раніше лягати і раніше вставати.

2 хв на прочитання09 Травня 2023, 22:50
Поділитись:

Подушки для профілактики зморшок – це не більше, ніж маркетинговий хід. Як насправді треба спати, щоб зберегти молодість та красу, розповіла лікар дерматолог-косметолог.

Щоб уранці прокидатися без набряків і почуття тяжкості в голові, потрібно правильно підібрати подушку, щоб під час сну був добрий відтік лімфи та крові у шиїа. Лікар зазначила, що подушка може бути будь-яка, головне, щоб її висота була не менше половини розміру плеча. Поза, в якій люди сплять, теж має значення, наголосила лікарка.

«Дуже важливо спати зручно. Головне, щоб це не було обличчям у подушку. Якщо є проблеми із шийним остеохондрозом, тим більше треба стежити за позою під час сну», – пояснила лікарка

За її словами, велику роль у підтримці краси та молодості шкіри, як і хорошого стану всього організму, відіграє тривалість сну. Його хронічний дефіцит впливає гормональне регулювання всіх обмінних процесів. Тому сон повинен бути не менше семи, а в ідеалі – восьми-дев’яти годин

«Краще раніше лягати і раніше вставати. Це більш біологічно правильно відповідно до ритмів сходу і заходу сонця. Навіть якщо ви спите сім-вісім годин, але це, наприклад, денний сон, а не нічний, це все одно порушення циркадних ритмів» Ще один ворог краси – велика кількість рідини на ніч. За три-чотири години до сну не можна зловживати будь-якими напоями.

Косметичні засоби теж не варто наносити на обличчя безпосередньо перед відходом до сну, потрібно дати їм хоч півгодини, щоб вони встигли вбратися. Категорично не можна засипати з патчами під очима, бо силіконова плівка порушує подих шкіри, попередила косметолог.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я