Догори
Дати відгук

Коли на сніданок усього 10 хвилин: рецепт смачної яєчні від Клопотенка

 Практично будь-які овочі можна поєднувати в яєчні.

3 хв на прочитання28 Лютого 2023, 12:20
Поділитись:

Яєчня, що може бути простіше на сніданок.  Перед тим, як перейти до покрокового рецепта, Євген Клопотенко поділився своїми улюбленими поєднаннями продуктів для яєчні.

ЯК ПРИГОТУВАТИ СМАЧНУ ЯЄЧНЮ

Овочі. Практично будь-які овочі можна поєднувати в яєчні. І найприємніше, що можна особливо не дотримуватися черговості їх приготування. Так, наприклад, я можу розігріти пательню з вершковим маслом і одночасно відправити у неї дрібно нарізані печериці, ріпчасту цибулю півкільцями і середні суцвіття цвітної капусти та броколі. Яєчню можна готувати з кабачками, морквою бейбі, томатами, солодким перцем і чилі, додавати брюссельську капусту, лісові гриби та гливи, а також поєднувати томати і соковиту полуницю. Після того, як яєчня готова, викласти зверху ложкою крем-сир або потерти пармезан.

М’ясо. Яке м’ясо підійде для яєчні? Будь-яке! Курятина, індичатина, телятина, кролятина і навіть свинина – все залежить від ваших смакових уподобань. Підійдуть навіть дрібно нарізані шматочки шашлику, ковбаса, сосиски і хамон. Правда, останній просто необхідно викласти зверху на вже готову страву, додавши трохи руколи або базиліка.

Риба та морепродукти. Мені подобається яєчня із морепродуктами: мідії, креветки і кальмар необхідно підсмажити на вершковому маслі, а потім вбити на пательню яйця. Простіше нікуди. Якщо хочете яєчню із рибою, то приготуйте яйця з томатами, наприклад, а потім зверху на готову страву викладіть слабосолену або відварну сьомгу.

Зелень. Посипати яєчню дрібно нарізаною петрушкою й кропом – це класика. Можна додати в готову страву руколу, суміш листя салату, особливо, мені подобається айсберг, можна додати зелений або фіолетовий базилік.

ІНГРЕДІЄНТИ

КОЛИ НА СНІДАНОК УСЬОГО 10 ХВИЛИН. РЕЦЕПТ ЯЄЧНІ З БАКЛАЖАНАМИ, ЧАСНИКОМ І ТОМАТАМИ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

 КРОК 1

Підготуйте всі інгредієнти для приготування яєчні з баклажанами, часником і томатами.

 КРОК 2

Візьміть один баклажан, помийте і наріжте кубиком. Також наріжте й один великий томат.

КРОК 3

Зубчик часнику подрібніть ножем або скористайтеся пресом для часнику. Розігрійте пательню з 4 ст. л. оливкової олії, відправте часник, а потім баклажан. Тушкуйте 5 хвилин, а після додайте томат і тушкуйте ще 2 хвилини.

 КРОК 4

Вбийте 4 яйця, посоліть і поперчіть до смаку, накрийте кришкою та смажте на невеликому вогні, поки не приготуються білки. При подачі посипте подрібненою зеленню петрушки до смаку.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Прапор Євросоюзу та вітряки та сонячні панелі. Зображення створено ШІ
Європейський Союз планує зменшити викиди CO2 на 90 % до 2040 року. Чи можливо?
5 хв на прочитаннягодина тому
Лаборантка тримає кролика. Зображення згенероване ШІ
Досліди на тваринах. Що насправді відбувається з тваринами у лабораторіях?
4 хв на прочитання3 години тому
Фото: «Ландшафтний дизайн»
Секрети сучасного ландшафтного дизайну: як створити стильний і невибагливий сад на невеликій ділянці (ФОТО)
3 хв на прочитання9 годин тому
Швейцарська АЕС Лайбштадт. Фото взято з Вікіпедії
«Гарячий атом» — Швейцарія зупинила блок АЕС через аномальну спеку
2 хв на прочитання10 годин тому
Сезон лохини в розпалі: ціни на ягоду в Україні стрімко падають
1 хв на прочитанняВчора
Українську "зелену" енергію інтегрують в ринок ЄС - Кабмін подав до Ради ключовий законопроєкт
2 хв на прочитанняВчора
Трагедія на Житомирщині: уряд ліквідовує наслідки потужного вибуху
1 хв на прочитанняВчора
Рубки на 57 млн грн: ДБР повідомило про підозру керівництву лісгоспу на Тернопільщині
1 хв на прочитанняВчора