Догори
Дати відгук

Коли на сніданок усього 10 хвилин: рецепт смачної яєчні від Клопотенка

 Практично будь-які овочі можна поєднувати в яєчні.

3 хв на прочитання28 Лютого 2023, 12:20
Поділитись:

Яєчня, що може бути простіше на сніданок.  Перед тим, як перейти до покрокового рецепта, Євген Клопотенко поділився своїми улюбленими поєднаннями продуктів для яєчні.

ЯК ПРИГОТУВАТИ СМАЧНУ ЯЄЧНЮ

Овочі. Практично будь-які овочі можна поєднувати в яєчні. І найприємніше, що можна особливо не дотримуватися черговості їх приготування. Так, наприклад, я можу розігріти пательню з вершковим маслом і одночасно відправити у неї дрібно нарізані печериці, ріпчасту цибулю півкільцями і середні суцвіття цвітної капусти та броколі. Яєчню можна готувати з кабачками, морквою бейбі, томатами, солодким перцем і чилі, додавати брюссельську капусту, лісові гриби та гливи, а також поєднувати томати і соковиту полуницю. Після того, як яєчня готова, викласти зверху ложкою крем-сир або потерти пармезан.

М’ясо. Яке м’ясо підійде для яєчні? Будь-яке! Курятина, індичатина, телятина, кролятина і навіть свинина – все залежить від ваших смакових уподобань. Підійдуть навіть дрібно нарізані шматочки шашлику, ковбаса, сосиски і хамон. Правда, останній просто необхідно викласти зверху на вже готову страву, додавши трохи руколи або базиліка.

Риба та морепродукти. Мені подобається яєчня із морепродуктами: мідії, креветки і кальмар необхідно підсмажити на вершковому маслі, а потім вбити на пательню яйця. Простіше нікуди. Якщо хочете яєчню із рибою, то приготуйте яйця з томатами, наприклад, а потім зверху на готову страву викладіть слабосолену або відварну сьомгу.

Зелень. Посипати яєчню дрібно нарізаною петрушкою й кропом – це класика. Можна додати в готову страву руколу, суміш листя салату, особливо, мені подобається айсберг, можна додати зелений або фіолетовий базилік.

ІНГРЕДІЄНТИ

КОЛИ НА СНІДАНОК УСЬОГО 10 ХВИЛИН. РЕЦЕПТ ЯЄЧНІ З БАКЛАЖАНАМИ, ЧАСНИКОМ І ТОМАТАМИ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

 КРОК 1

Підготуйте всі інгредієнти для приготування яєчні з баклажанами, часником і томатами.

 КРОК 2

Візьміть один баклажан, помийте і наріжте кубиком. Також наріжте й один великий томат.

КРОК 3

Зубчик часнику подрібніть ножем або скористайтеся пресом для часнику. Розігрійте пательню з 4 ст. л. оливкової олії, відправте часник, а потім баклажан. Тушкуйте 5 хвилин, а після додайте томат і тушкуйте ще 2 хвилини.

 КРОК 4

Вбийте 4 яйця, посоліть і поперчіть до смаку, накрийте кришкою та смажте на невеликому вогні, поки не приготуються білки. При подачі посипте подрібненою зеленню петрушки до смаку.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Як працює система торгівлі квотами на викиди
Міндовкілля відновить систему моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів
2 хв на прочитаннягодина тому
ФОТО: ілюстративпе
Україна інтегрується до міжнародної системи боротьби з ННН-рибальством
1 хв на прочитаннягодина тому
Зображення згенеровано ШІ
Шашлик у томатному маринаді — можна готувати як на мангалі, так і в духовці чи на грилі
1 хв на прочитання2 години тому
ФОТО: лінія електропередач / Укрінформ
Міненерго заохочує бізнес розвивати модель постачання електроенергії
1 хв на прочитання3 години тому
Вже всьоме за рік: вражаючі кадри виверження вулкана в Ісландії (ВІДЕО)
1 хв на прочитання4 години тому
В Україна почала дешевшати морква: чого чекати на свята?
1 хв на прочитання5 годин тому
Якщо залишилися зайві бетонні блоки: креативні ідеї (ФОТО)
2 хв на прочитання10 годин тому
Вигоріла площа Майорки, Менорки й Ібіци разом: лісові пожежі у 2023-му завдали найбільшої шкоди Європі
1 хв на прочитання10 годин тому