Догори
Дати відгук

Коли на сніданок усього 10 хвилин: рецепт смачної яєчні від Клопотенка

 Практично будь-які овочі можна поєднувати в яєчні.

3 хв на прочитання28 Лютого 2023, 12:20
Поділитись:

Яєчня, що може бути простіше на сніданок.  Перед тим, як перейти до покрокового рецепта, Євген Клопотенко поділився своїми улюбленими поєднаннями продуктів для яєчні.

ЯК ПРИГОТУВАТИ СМАЧНУ ЯЄЧНЮ

Овочі. Практично будь-які овочі можна поєднувати в яєчні. І найприємніше, що можна особливо не дотримуватися черговості їх приготування. Так, наприклад, я можу розігріти пательню з вершковим маслом і одночасно відправити у неї дрібно нарізані печериці, ріпчасту цибулю півкільцями і середні суцвіття цвітної капусти та броколі. Яєчню можна готувати з кабачками, морквою бейбі, томатами, солодким перцем і чилі, додавати брюссельську капусту, лісові гриби та гливи, а також поєднувати томати і соковиту полуницю. Після того, як яєчня готова, викласти зверху ложкою крем-сир або потерти пармезан.

М’ясо. Яке м’ясо підійде для яєчні? Будь-яке! Курятина, індичатина, телятина, кролятина і навіть свинина – все залежить від ваших смакових уподобань. Підійдуть навіть дрібно нарізані шматочки шашлику, ковбаса, сосиски і хамон. Правда, останній просто необхідно викласти зверху на вже готову страву, додавши трохи руколи або базиліка.

Риба та морепродукти. Мені подобається яєчня із морепродуктами: мідії, креветки і кальмар необхідно підсмажити на вершковому маслі, а потім вбити на пательню яйця. Простіше нікуди. Якщо хочете яєчню із рибою, то приготуйте яйця з томатами, наприклад, а потім зверху на готову страву викладіть слабосолену або відварну сьомгу.

Зелень. Посипати яєчню дрібно нарізаною петрушкою й кропом – це класика. Можна додати в готову страву руколу, суміш листя салату, особливо, мені подобається айсберг, можна додати зелений або фіолетовий базилік.

ІНГРЕДІЄНТИ

КОЛИ НА СНІДАНОК УСЬОГО 10 ХВИЛИН. РЕЦЕПТ ЯЄЧНІ З БАКЛАЖАНАМИ, ЧАСНИКОМ І ТОМАТАМИ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

 КРОК 1

Підготуйте всі інгредієнти для приготування яєчні з баклажанами, часником і томатами.

 КРОК 2

Візьміть один баклажан, помийте і наріжте кубиком. Також наріжте й один великий томат.

КРОК 3

Зубчик часнику подрібніть ножем або скористайтеся пресом для часнику. Розігрійте пательню з 4 ст. л. оливкової олії, відправте часник, а потім баклажан. Тушкуйте 5 хвилин, а після додайте томат і тушкуйте ще 2 хвилини.

 КРОК 4

Вбийте 4 яйця, посоліть і поперчіть до смаку, накрийте кришкою та смажте на невеликому вогні, поки не приготуються білки. При подачі посипте подрібненою зеленню петрушки до смаку.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost
Як приготувати добриво для кімнатних квітів із популярного фрукту
1 хв на прочитання31 хвилину тому
 Екологія Переробка Забруднення пластиком Глобальний договір про пластик
Україна долучилася до Коаліції високих амбіцій щодо припинення забруднення пластиком
2 хв на прочитаннягодина тому
Рецепт приготування Закуска Швидка страва
Цвітна капуста з хрусткою скоринкою: смачний рецепт
1 хв на прочитання2 години тому
Розведення гусей на Полтавщині Прибутковий бізнес
У дитинстві ненавидів гусей, а зараз розвиває на них великий бізнес: на Полтавщині є унікальне господарство
1 хв на прочитання3 години тому
24 квітня – Всесвітній день захисту лабораторних тварин та тих, хто бореться проти вівісекції
4 хв на прочитання4 години тому
В Антарктиді вулкан вивергає золото: щодня виходить по 6 тисяч доларів
1 хв на прочитання5 годин тому
Досвідчені дачники дали поради, як легко позбутись будяків на садових доріжках
1 хв на прочитання6 годин тому
Компостер власноруч: ідеї та поради (ФОТО)
1 хв на прочитання6 годин тому