Догори
Дати відгук

Коли мучать кошмари: 5 способів, як позбутися від страшних снів

Як легко можна повернути собі хороший сон.

2 хв на прочитання20 Липня 2023, 10:10
Поділитись:

Нічні кошмари хоча б раз в житті зустрічаються у кожного, проте є люди, які страждають від цього явища регулярно і, слідчо, втрачають сон. Ми розповімо, чому сняться кошмари по психосоматиці і що можна зробити, щоб позбутися від них.

У страшних снів може бути безліч причин. Однак найбільш часта з них пов'язана зі стресом. Підвищена тривога під час неспання перетворюється в нічні кошмари. Також під час сну психіка може відпрацьовувати ту інформацію, яку людина отримала за день, щоб швидше позбутися від тривоги. Якщо події протягом дня не радують і не є спокійними, а також людина не прожила їх в повній мірі - сон також може бути неспокійним і піднесе це все в формі образів.

Крім іншого, нічні кошмари можуть бути викликані зовнішніми ознаками, як наприклад - відсутність достатньої кількості повітря. У страшних снів може бути безліч причин. Однак найбільш часта з них пов'язана зі стресом. Підвищена тривога під час неспання перетворюється в нічні кошмари. Також під час сну психіка може відпрацьовувати ту інформацію, яку людина отримала за день, щоб швидше позбутися від тривоги. Якщо події протягом дня не радують і не є спокійними, а також людина не прожила їх в повній мірі - сон також може бути неспокійним і піднесе це все в формі образів. Крім іншого, нічні кошмари можуть бути викликані зовнішніми ознаками, як наприклад - відсутність достатньої кількості повітря. 

Що робити, якщо сняться кошмари

Перед тим, як звертатися до фахівця, варто спробувати позбутися від проблеми самостійно. Спробуйте виключити споживання їжі перед сном і включити недовгі прогулянки для насичення киснем. Також варто провітрювати кімнату перед сном і намагатися обмежити надходження нової інформації з таких джерел, як телефон, комп'ютер або телевізор.

Дуже важливо не спати в задушливому просторі і вибирати правильну позу для сну. Наприклад, коли людина спить на спині, у неї розслабляються м'язи язика й глотки, що, в свою чергу, може провокувати появу страшних снів.

Джерело - Главред

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я