Здавалося б, кокосове печиво — це просто ще один із видів печива. Але коли ви спробуєте цей рецепт, то зрозумієте, наскільки воно особливе. Ніжна текстура, неповторний смак кокоса та легкість приготування — все це робить його ідеальним вибором для будь-якого часу доби.
Інгредієнти:
кокосова стружка — 120 г;
білки яєчні — 2 шт.;
цукор — 80 г;
борошно — 50 г;
сіль — 1 дрібка;
ванільний цукор — 1 ч. ложка.
Приготування.
Яєчні білки охолодити.
Духовку ввімкнути для розігріву до 170 °С.
Яєчні білки відокремити у глибокий посуд.
В окрему містку посудину чи чашу блендера відправити кокосову стружку та борошно.
Подрібнити масу короткими імпульсами, використовуючи занурювальний або стаціонарний блендер.
У миску до охолоджених білків додати ванільний цукор і сіль.
Збити білки до щільних піків, додаючи порціями цукор.
У миску до збитих білків відправити подрібнену з борошном кокосову стружку.
Перемішати до однорідності.
Деко застелити пергаментом. З отриманої білково-кокосової маси скачати кульки розміром як волоський горіх і викласти на деко. Кожну заготовку трохи притиснути зверху.
Відправити лист у розігріту духовку, випікати печиво при температурі 170 °С приблизно 10-12 хвилин.
Кокосове печиво на яєчних білках готове. Трохи остудити і подавати до столу.
Більше новин читайте на GreenPost.