Картопляна запіканка з куркою та помідорами — покроковий рецепт

2 хв на прочитання20 Серпня 2024, 07:26
Фото: «Їжа легко»

Вибір для тих, хто хоче порадувати себе і близьких смачним, ситним і водночас простим у приготуванні обідом чи вечерею.

Картопляну запіканку з куркою та помідорами легко приготувати навіть у найнапруженіший день. Ідеальний вибір для тих, хто хоче порадувати себе і близьких смачним, ситним і водночас простим у приготуванні обідом чи вечерею.

Інгредієнти:

картопля — 400 г (4 шт.);

куряче філе — 300 г (1 шт.);

помідор — 160 г (1 шт.);

сир твердий — 100 г;

цибуля ріпчаста — 80 г (1 невеликий);

яйця — 2 шт.;

сметана жирністю 20 % — 120 г;

паприка мелена — 1 ч. ложка;

куркума мелена — ¼ ч. ложки;

трави італійські сушені — 1 ч. ложка;

сіль — до смаку;

перець чорний мелений — до смаку;

олія соняшникова (для змащування форми) — 15 мл (1 ст. ложка).

Приготування.

Увімкнути духовку для розігріву до 180 °С.

Очищену картоплю нарізати тонкими кружальцями.

Підготувати форму для запікання. Дно та бортики форми змастити олією.

У підготовлену форму рівномірно викласти картопляні скибочки, формуючи перший шар запіканки.

Посипати картоплю сіллю, чорним меленим перцем і меленою паприкою (1/2 ч. ложки).

Куряче філе промити та нарізати маленькими кубиками.

Викласти нарізане куряче м'ясо на картоплю, формуючи другий шар запіканки.

У миску розбити яйця та викласти сметану. Всипати мелену паприку (1/2 ч. ложки), куркуму, суміш італійських трав і по дрібці солі та чорного меленого перцю.

Віничком збовтати всі інгредієнти до однорідного стану.

Твердий сир натерти на дрібній терці.

Половину натертого сиру відправити в яєчно-сметанну суміш.

Перемішати.

Сметанно-сирною сумішшю, що вийшла, залити картоплю та куряче м'ясо.

Цибулю очистити й нарізати тонкими кільцями.

Викласти цибулю на шар курячого м'яса.

Помідор промити, вирізати місце прикріплення плодоніжки. Нарізати помідор тонкими кружальцями.

Викласти скибочки помідора поверх цибулі.

Поставити форму в заздалегідь розігріту духовку на 20 хвилин.

Потім поверхню запіканки присипати тертим сиром, що залишився.

Повернути запіканку до духовки та запікати ще 20 хвилин, до готовності (орієнтуючись на особливості своєї духовки).

Картопляна запіканка з куркою та помідорами готова.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: