Догори
Дати відгук

Кардіологи попереджають про смертельно небезпечну для життя ознаку високого холестерину

Високий рівень холестерину може ніяк не проявлятися себе, непомітно руйнуючи ваш організм. Та є один важливий симптом.

2 хв на прочитання23 Січня 2023, 22:49
Поділитись:

Рівень холестерину слід перевіряти регулярно, навіть якщо вас нічого не турбує. Цей показник відображає стан судин і може попередити про серйозні захворювання — атеросклероз, серцеві хвороби. Усі вони можуть бути смертельними, пише Express.

Але якщо ви ходите до лікарів тільки коли щось заболить або почне турбувати, то тоді треба бути гранично уважними до сигналів організму і помічати найменші зміни і дискомфорт.

«У більшості людей високий рівень холестерину не виявляється жодними симптомами і виявляється лише при аналізі крові. Але є найтривожніший і найзагрозливіший для життя симптом», — застерігає лікар кардіологічної клініки Люк Пратсідес.

За словами лікаря, на високий рівень холестерину може вказувати такий симптом, як біль у грудях.

«Найважливішою ознакою того, що високий рівень холестерину вже здатен викликати ушкодження серця, може бути біль у грудях. Це може статися, коли холестерин накопичується у стінках артерій і може сповільнити кровотік та призвести до ускладнень», — заявив експерт.

Біль у грудях при високому рівні холестерину може бути тупим, важким або тягнучим, при цьому віддавати в руку, шию, щелепу або спину.

«Зокрема, якщо біль сконцентрований у лівій стороні грудей або прямо по центру, віддає в ліву руку або шию і посилюється при фізичному навантаженні, то може йтися про загрозливий для життя стан. У цьому випадку треба відразу ж звернутися за допомогою до медиків», — говорить лікар.

Біль можна усунути вправами чи фізичною активністю, оскільки серце потребує більше кисню протягом цього часу.

Нагадаємо, що в групі ризику:

  • люди похилого віку,
  • курці,
  • люди з ожирінням,
  • цукровим діабетом,
  • високим артеріальним тиском.

Також ми розповідали, що при нестачі жирів печінка сама починає синтезувати холестерин і працює на знос: як привести в норму холестерин без ліків.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost