Догори
Дати відгук

Кардіолог радить, що робити, якщо не можеш виспатися

П’ять лайфхаків, щоб легко прокинутись і запустити серце на активний день.

2 хв на прочитання02 Жовтня 2021, 00:43
Ранок Ранок
Поділитись:

Лікар-кардіолог Наталія Іванюк розповідає, що сьома ранку в липні та сьома ранку в жовтні — велика різниця.

«Щонайменше у швидкості та легкості прокидання! За вікном ще темно, сонце ховається, і вставати з теплого ковдрового «барлогу» на роботу дедалі складніше», — говорить лікар.

Наталія Іванюк ділиться лайфхаками, як почати свій день бадьоро та запустити серце на активний день.

Бадьорий підйом = кисневе засинання напередодні. Провітрюйте кімнату перед сном. Кисень допоможе вам зануритися в більш глибокий сон і о сьомій ранку ви точно відчуєте себе більш виспаним. За умови, що заснули не о другій годині ночі.

Спіть у масці для сну. Доведено, що повна темрява — це обов'язкова умова вироблення мелатоніну (гормону, що уповільнює старіння). У нічний час його виробляється у 30 разів більше, ніж удень. І в масці для сну можна міцніше, глибше і якісніше виспатися, ніж без неї. Перевірте!

Поставте на будильник приємну мелодію та змінюйте її періодично. Нехай це буде ваш улюблений трек, а не різкий звук, від якого ви будете нервово здригатися.

Приберіть функцію відкладеного будильника. Не обманюйте себе. Домовтеся вставати відразу після першого сигналу. Прослухайте весь улюблений трек у задоволення, роблячи під нього неспішну розминку стоп у ліжку. Так ви акуратно ввімкнете ваше тіло та гарантовано не проспите.

Дайте відповідь на запитання «НАВІЩО?». Використовуйте мотивацію та заплануйте хоча б одну класну справу на ранок або день. Щоб відповідь на запитання «Навіщо вставати завтра?» була чіткою.

Також ми розповідали про День серця: як якість повітря впливає на ризик серцево-судинних захворювань.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.