Капусняк – як приготувати страву з історією

1 хв на прочитання04 Січня 2023, 18:50

Готувати 15-20 хвилин.

Капусняк - дуже сезонна перша страва, що незмінно асоціюється в нас з холодом за вікном та домашнім затишком. Вам знадобиться квашена капуста, яку варто перед приготуванням вимочити у холодній воді, щоби забрати трохи кислоти. Ми пропонуємо вам рецепт м’ясного капусняка але можна приготувати також капусняк без м’яса.

1

Вимити м'ясо, покласти у каструлю з водою, довести до кипіння, зняти шумовкою піну і варити протягом 1.5 год. Коли бульйон звариться, м'ясо, при бажанні, нарізати меншими кусками або відділити від кістки.

2

Дрібно нарізати цибулю, моркву нарізати дрібною соломкою і пасерувати на олії, поки цибуля не стане прозорою. Додати квашену капусту і готувати разом, помішуючи, декілька хвилин на середньому вогні.

3

Почистити картоплю і нарізати. Промити пшоно. Покласти картоплю та пшоно в киплячий бульйон, додати лавровий листок та чорний перець горошком.

4

Додати капусту, посолити і готувати 15-20 хвилин.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: