Догори
Дати відгук

Капусняк – як приготувати страву з історією

Готувати 15-20 хвилин.

1 хв на прочитання04 Січня 2023, 18:50
Поділитись:

Капусняк - дуже сезонна перша страва, що незмінно асоціюється в нас з холодом за вікном та домашнім затишком. Вам знадобиться квашена капуста, яку варто перед приготуванням вимочити у холодній воді, щоби забрати трохи кислоти. Ми пропонуємо вам рецепт м’ясного капусняка але можна приготувати також капусняк без м’яса.

  •  3 л води
  •  600 гр свинини без кісткиабо 800 гр свинячих чи телячих реберець
  •  3 картоплини
  •  400 гр квашеної капусти, вимоченої та відтиснутої
  •  3 ст. л. пшона
  •  1 велика цибулина
  •  1 морквина
  •  2 ст. л. олії
  •  лавровий лист сіль, перець

1

Вимити м'ясо, покласти у каструлю з водою, довести до кипіння, зняти шумовкою піну і варити протягом 1.5 год. Коли бульйон звариться, м'ясо, при бажанні, нарізати меншими кусками або відділити від кістки.

2

Дрібно нарізати цибулю, моркву нарізати дрібною соломкою і пасерувати на олії, поки цибуля не стане прозорою. Додати квашену капусту і готувати разом, помішуючи, декілька хвилин на середньому вогні.

3

Почистити картоплю і нарізати. Промити пшоно. Покласти картоплю та пшоно в киплячий бульйон, додати лавровий листок та чорний перець горошком.

4

Додати капусту, посолити і готувати 15-20 хвилин.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото: Профспілка працівників освіти і науки України
Всесвітній день мозку: як «хакнути систему», привчивши мозок виробляти гормони щастя
4 хв на прочитання3 години тому
Фото: Телеграм-канал «Садівник»
Королева ґрунтопокровних троянд — The Fairy
1 хв на прочитання4 години тому
Гороскоп на понеділок, 22 липня
Фінансові справи потребують особливої уваги: гороскоп на понеділок, 22 липня
2 хв на прочитанняВчора
У Синевирі розпочався збір екочаїв
У Нацпарку «Синевир» розпочався збір екочаїв
2 хв на прочитанняВчора
Суд повернув у державну власність пам’ятку архітектури національного значення «Покровська церква»
1 хв на прочитанняВчора
Закінчується прийом заяв на освітньо-професійну програму “Протезування-ортезування”- цьогорічні вступники стануть першими студентами
2 хв на прочитанняВчора
Комітет з питань здоров'я нації підтримав законопроект, який посилює контроль за обігом БАДів
1 хв на прочитанняВчора
Підвищення акцизу на пальне дасть цього року щомісяця 2,7 млрд грн - Гетьманцев
2 хв на прочитанняВчора