- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Капусняк – як приготувати страву з історією
Капусняк - дуже сезонна перша страва, що незмінно асоціюється в нас з холодом за вікном та домашнім затишком. Вам знадобиться квашена капуста, яку варто перед приготуванням вимочити у холодній воді, щоби забрати трохи кислоти. Ми пропонуємо вам рецепт м’ясного капусняка але можна приготувати також капусняк без м’яса.
- 3 л води
- 600 гр свинини без кісткиабо 800 гр свинячих чи телячих реберець
- 3 картоплини
- 400 гр квашеної капусти, вимоченої та відтиснутої
- 3 ст. л. пшона
- 1 велика цибулина
- 1 морквина
- 2 ст. л. олії
- лавровий лист сіль, перець
1
Вимити м'ясо, покласти у каструлю з водою, довести до кипіння, зняти шумовкою піну і варити протягом 1.5 год. Коли бульйон звариться, м'ясо, при бажанні, нарізати меншими кусками або відділити від кістки.
2
Дрібно нарізати цибулю, моркву нарізати дрібною соломкою і пасерувати на олії, поки цибуля не стане прозорою. Додати квашену капусту і готувати разом, помішуючи, декілька хвилин на середньому вогні.
3
Почистити картоплю і нарізати. Промити пшоно. Покласти картоплю та пшоно в киплячий бульйон, додати лавровий листок та чорний перець горошком.
4
Додати капусту, посолити і готувати 15-20 хвилин.