- Головна
- Новини
- Агро
- Урожай-2022
- Кабачки – як шашлик: незвичний, але простий рецепт кабачків на зиму
Кабачки – як шашлик: незвичний, але простий рецепт кабачків на зиму
У мережі можна натрапити на кілька незвичних рецептів.

Сезон кабачків триває. Господині постійно в пошуку нових рецептів та інформації, що ще можна зробити з кабачків, окрім вже традиційної кабачкової ікри на зиму.
У мережі можна натрапити на кілька незвичних рецептів. Один з них – кабачки на зиму, як шашлик. Не дивуйтесь такому формулюванню. Мова про рецепт маринування кабачків на зиму, які нагадуватимуть на смак пряний шашлик.
Для приготування страви нам знадобиться:
- 3 кілограми кабачків (обов’язково молодих),
- 4 цибулини,
- 2 головки часнику,
- звичайну приправу для шашлику,
- 75 мл олії рослинної,
- 75 мл оцту,
- півтори чайні ложки перцю,
- 3 столові ложки цукру,
- півтори столові ложки солі.
Кабачки на зиму, як шашлик – рецепт приготування:
- Найперше помийте кабачки. Бажано, щоб кабачки були не дуже товстими.
- Наріжте їх не надто товстими кружечками й заправте олією. Гарно перемішайте.
- Далі потрібно ці кружечки кабачків обсмажити із двох сторін до рум’яної скоринки.
- Після цього обсмажені кабачки викладіть у глибоку миску.
- Цибулю наріжте півкільцями і покладіть її кабачків. Туди ж покладіть дрібно нарізаний часник.
- Посипте все спеціями зі списку інгредієнтів. Заправте оцтом і перемішайте. Бажано перемішувати руками, злегка пом’якшуючи цибулю, щоб пустила сік.
- Готовий "кабачковий шашлик" накрийте кришкою і поставте щось важке, щоб придавити зверху. Тобто, кабачки мають бути під пресом. У такому вигляді залишіть їх на 7-8 годин у прохолоді.
- Далі кабачки розкладіть у банки, залийте соком, що утворився, простерилізуйте та закрутіть.
Більше з розділу Агро

На Одещині викрито масштабне підпільне виробництво тютюну
2 хв на прочитання3 години тому

Великодня випічка: три рецепти паски — класичний, із шоколадом і родзинками
5 хв на прочитання6 годин тому

Шанхайський ресторан пропонує обіди за 540 доларів із десертами зі слонячого лайна для «автентичного» смаку
2 хв на прочитанняВчора

Будівництво овочесховищ та теплиць – у пріоритеті: Кабмін змінив умови програми «5-7-9%»
2 хв на прочитанняВчора
Українська риба для ЗСУ: Перші аукціони на Prozorro
3 хв на прочитанняВчора
Як приготувати варення з кульбаби: простий рецепт «сонячного меду»
3 хв на прочитанняВчора
Каліфорнія подала до суду на Дональда Трампа
4 хв на прочитання17 Квітня 2025
Паста карбонара: найкращі рецепти та правила приготування
4 хв на прочитання17 Квітня 2025
Більше з GreenPost

Львівʼянка перемогла в номінації «Найкращий екокостюм» на Miss Eco International (ФОТО)
1 хв на прочитання46 хвилин тому

Український бренд запускає екологічну акцію: старі валізи отримають нове життя
2 хв на прочитаннягодина тому

Всеукраїнський день довкілля: чисте майбутнє починається з тебе
2 хв на прочитання5 годин тому

У День проліска та всі інші дні: чому варто пожаліти ці квіти
3 хв на прочитання7 годин тому
Екологічний сад із мінімальним поливом: як створити в Україні
2 хв на прочитання12 годин тому
Держкомпанія з Німеччини купує все більше російського газу, а уряд вдає, що нічого не знає про це — розслідування
2 хв на прочитання12 годин тому
Уряд гармонізував документи у сфері надрокористування із Законом
1 хв на прочитанняВчора
ЄС готує "дорожню карту" відмови від газу РФ
2 хв на прочитанняВчора