Догори
Дати відгук

Кабачки – як шашлик: незвичний, але простий рецепт кабачків на зиму

У мережі можна натрапити на кілька незвичних рецептів.

1 хв на прочитання17 Серпня 2022, 10:46
Поділитись:

Сезон кабачків триває. Господині постійно в пошуку нових рецептів та інформації, що ще можна зробити з кабачків, окрім вже традиційної кабачкової ікри на зиму.

У мережі можна натрапити на кілька незвичних рецептів. Один з них – кабачки на зиму, як шашлик. Не дивуйтесь такому формулюванню. Мова про рецепт маринування кабачків на зиму, які нагадуватимуть на смак пряний шашлик.

Для приготування страви нам знадобиться:

  • 3 кілограми кабачків (обов’язково молодих),
  • 4 цибулини,
  • 2 головки часнику,
  • звичайну приправу для шашлику,
  • 75 мл олії рослинної,
  • 75 мл оцту,
  • півтори чайні ложки перцю,
  • 3 столові ложки цукру,
  • півтори столові ложки солі.

Кабачки на зиму, як шашлик – рецепт приготування:

  1. Найперше помийте кабачки. Бажано, щоб кабачки були не дуже товстими.
  2. Наріжте їх не надто товстими кружечками й заправте олією. Гарно перемішайте.
  3. Далі потрібно ці кружечки кабачків обсмажити із двох сторін до рум’яної скоринки.
  4. Після цього обсмажені кабачки викладіть у глибоку миску.
  5. Цибулю наріжте півкільцями і покладіть її кабачків. Туди ж покладіть дрібно нарізаний часник.
  6. Посипте все спеціями зі списку інгредієнтів. Заправте оцтом і перемішайте. Бажано перемішувати руками, злегка пом’якшуючи цибулю, щоб пустила сік.
  7. Готовий "кабачковий шашлик" накрийте кришкою і поставте щось важке, щоб придавити зверху. Тобто, кабачки мають бути під пресом. У такому вигляді залишіть їх на 7-8 годин у прохолоді.
  8. Далі кабачки розкладіть у банки, залийте соком, що утворився, простерилізуйте та закрутіть.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Рецепт приготування Деруни Швидка страва
Просто та смачно: перевірений рецепт відмінних дерунів
1 хв на прочитання2 години тому
На Кіровоградщині лісгосп має сплатити понад 200 тисяч
Фото ілюстративне
Суд повернув громаді Києва земельну ділянку біля Біличанського лісу, на якій розташована траса Київ-Ірпінь
1 хв на прочитання4 години тому
Фото: «Їжа легко»
Соковита курочка з хрумкою картоплею в духовці — простий і доступний рецепт святкової страви
1 хв на прочитання12 годин тому
Хто годуватиме пасажирів у поїздах Інтерсіті+
Укрзалізниця визначилася, хто годуватиме пасажирів у поїздах Інтерсіті+
1 хв на прочитанняВчора
Як приготувати добриво для кімнатних квітів із популярного фрукту
1 хв на прочитанняВчора
Цвітна капуста з хрусткою скоринкою: смачний рецепт
1 хв на прочитанняВчора
У дитинстві ненавидів гусей, а зараз розвиває на них великий бізнес: на Полтавщині є унікальне господарство
1 хв на прочитанняВчора
Досвідчені дачники дали поради, як легко позбутись будяків на садових доріжках
1 хв на прочитанняВчора