- Головна
- Новини
- Агро
- Урожай-2022
- Кабачки – як шашлик: незвичний, але простий рецепт кабачків на зиму
Кабачки – як шашлик: незвичний, але простий рецепт кабачків на зиму
У мережі можна натрапити на кілька незвичних рецептів.

Сезон кабачків триває. Господині постійно в пошуку нових рецептів та інформації, що ще можна зробити з кабачків, окрім вже традиційної кабачкової ікри на зиму.
У мережі можна натрапити на кілька незвичних рецептів. Один з них – кабачки на зиму, як шашлик. Не дивуйтесь такому формулюванню. Мова про рецепт маринування кабачків на зиму, які нагадуватимуть на смак пряний шашлик.
Для приготування страви нам знадобиться:
- 3 кілограми кабачків (обов’язково молодих),
- 4 цибулини,
- 2 головки часнику,
- звичайну приправу для шашлику,
- 75 мл олії рослинної,
- 75 мл оцту,
- півтори чайні ложки перцю,
- 3 столові ложки цукру,
- півтори столові ложки солі.
Кабачки на зиму, як шашлик – рецепт приготування:
- Найперше помийте кабачки. Бажано, щоб кабачки були не дуже товстими.
- Наріжте їх не надто товстими кружечками й заправте олією. Гарно перемішайте.
- Далі потрібно ці кружечки кабачків обсмажити із двох сторін до рум’яної скоринки.
- Після цього обсмажені кабачки викладіть у глибоку миску.
- Цибулю наріжте півкільцями і покладіть її кабачків. Туди ж покладіть дрібно нарізаний часник.
- Посипте все спеціями зі списку інгредієнтів. Заправте оцтом і перемішайте. Бажано перемішувати руками, злегка пом’якшуючи цибулю, щоб пустила сік.
- Готовий "кабачковий шашлик" накрийте кришкою і поставте щось важке, щоб придавити зверху. Тобто, кабачки мають бути під пресом. У такому вигляді залишіть їх на 7-8 годин у прохолоді.
- Далі кабачки розкладіть у банки, залийте соком, що утворився, простерилізуйте та закрутіть.
Актуально
Більше з розділу Агро

Петрів піст 2025: традиції, календар харчування та головні заборони
2 хв на прочитання3 години тому

Українців попередили про суттєве здорожчання хліба
1 хв на прочитання9 годин тому

День фермера в Україні: Вдячність за працю на землі, що годує країну
2 хв на прочитання16 годин тому

В Ізмаїльському районі Одещини розпочалися жнива, перші результати обнадіюють
1 хв на прочитанняВчора
Чорниця та аґрус — формула молодості для мозку: як тренд на здоров'я змінює український ринок ягід
3 хв на прочитанняВчора
Українським аграріям презентували посібник з належної практики
2 хв на прочитанняВчора
Понад 1000 гектарів лісу на Волині та Рівненщині повернуто у державну власність
2 хв на прочитанняВчора
Загроза зрошенням на Одещині: занепад меліоративної системи несе ризики аграріям, екології та населенню
3 хв на прочитанняВчора
Більше з GreenPost

Що принесе найдовший день року згідно з астрологією
2 хв на прочитання20 Червня 2025

Харизма Близнюків під впливом Урана: яка вона, людина, народжена 20 червня
2 хв на прочитаннягодина тому

Як Сербія готується до вуглецевого податку та які ризики бачить у CBAM
2 хв на прочитаннягодина тому

Україна та Німеччина розпочали багаторічну програму трансформації шахтарських міст
1 хв на прочитання4 години тому
На Рівненщині створять міжнародний дослідницький центр
1 хв на прочитання5 годин тому
Вчені фіксують у Чорному морі небезпечний рівень тринітротолуолу
1 хв на прочитання6 годин тому
Уряд змінив правила для прийомних сімей та ДБСТ: що нового
2 хв на прочитання7 годин тому
Скіфське золото на 60 млн євро: українські експерти дослідили викрадені в Іспанії артефакти
1 хв на прочитання8 годин тому