- Головна
- Новини
- Агро
- Урожай-2022
- Кабачки – як шашлик: незвичний, але простий рецепт кабачків на зиму
Кабачки – як шашлик: незвичний, але простий рецепт кабачків на зиму
У мережі можна натрапити на кілька незвичних рецептів.

Сезон кабачків триває. Господині постійно в пошуку нових рецептів та інформації, що ще можна зробити з кабачків, окрім вже традиційної кабачкової ікри на зиму.
У мережі можна натрапити на кілька незвичних рецептів. Один з них – кабачки на зиму, як шашлик. Не дивуйтесь такому формулюванню. Мова про рецепт маринування кабачків на зиму, які нагадуватимуть на смак пряний шашлик.
Для приготування страви нам знадобиться:
- 3 кілограми кабачків (обов’язково молодих),
- 4 цибулини,
- 2 головки часнику,
- звичайну приправу для шашлику,
- 75 мл олії рослинної,
- 75 мл оцту,
- півтори чайні ложки перцю,
- 3 столові ложки цукру,
- півтори столові ложки солі.
Кабачки на зиму, як шашлик – рецепт приготування:
- Найперше помийте кабачки. Бажано, щоб кабачки були не дуже товстими.
- Наріжте їх не надто товстими кружечками й заправте олією. Гарно перемішайте.
- Далі потрібно ці кружечки кабачків обсмажити із двох сторін до рум’яної скоринки.
- Після цього обсмажені кабачки викладіть у глибоку миску.
- Цибулю наріжте півкільцями і покладіть її кабачків. Туди ж покладіть дрібно нарізаний часник.
- Посипте все спеціями зі списку інгредієнтів. Заправте оцтом і перемішайте. Бажано перемішувати руками, злегка пом’якшуючи цибулю, щоб пустила сік.
- Готовий "кабачковий шашлик" накрийте кришкою і поставте щось важке, щоб придавити зверху. Тобто, кабачки мають бути під пресом. У такому вигляді залишіть їх на 7-8 годин у прохолоді.
- Далі кабачки розкладіть у банки, залийте соком, що утворився, простерилізуйте та закрутіть.
Більше з розділу Агро

9,4 тис. доларів за імпорт кави: до суду скеровано справу щодо групи, яка вимагала хабарі на митниці
1 хв на прочитання2 години тому

Держпродспоживслужба адаптувала ще 5 сертифікатів для системи TRACES NT, спрощуючи експорт до ЄС
1 хв на прочитання4 години тому

В Україні змінили правила керування сільгосптехнікою під час воєнного стану
1 хв на прочитання5 годин тому

18 серпня — Міжнародний день Піно Нуар
2 хв на прочитання7 годин тому
Як вивести плями від соку та ягід: дієві поради від технолога
2 хв на прочитанняВчора
Від інків до космосу: подорож картоплини звичайної
2 хв на прочитанняВчора
2025-й став рекордним за обсягом подачі зрошувальної води на Одещині
1 хв на прочитанняВчора
В Україні з'явиться перший завод з виробництва картоплі фрі: інвестиції та імпортозаміщення
1 хв на прочитання16 Серпня 2025
Більше з GreenPost

Невидима революція: як приховані прориви здешевили сонячну енергію на 99%
3 хв на прочитання21 хвилину тому

На Тузлівських лиманах затримано браконьєра: збитки державі оцінено в понад 7 млн грн
1 хв на прочитаннягодина тому

Смерть від вентилятора: прихована небезпека, особливо гостра у спеку
2 хв на прочитання2 години тому

Штучний інтелект на передовій: науковці MIT розробили нові антибіотики проти «супербактерій»
2 хв на прочитання3 години тому
За межами «рожевої стрічки»: як наука бореться з раком молочної залози
3 хв на прочитання5 годин тому
Маленька пігулка для Бетті, велике значення для людства: пірнаємо в історію контрацептивів
2 хв на прочитання9 годин тому
Кришталева крапля саду: хавортія Купера (ФОТО)
2 хв на прочитання10 годин тому
Ткемалі на зиму: соус, що перенесе вас у сонячну Грузію
1 хв на прочитання15 годин тому