- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Кабачкова піца на сковороді, на манці – будете здивовані
Продукти для приготування страви:
- кабачки – 1 шт. (якщо кабачки невеликого розміру, беріть 2 ш. т.)
- яйця – 1 шт.
- манка — 3-4 ст.л.
- ковбаса – 100 гр. (будь-яка, на ваш смак)
- сушений часник (часниковий порошок) – 1 ч.л. (або 2 зубчики свіжого часнику)
- сир – 100 гр. (50 гр. для тіста, 50 гр. для прикраси піци)
- помідори – 1 шт.
- зелень кропу — 1 пучок
- сіль — 1 ч.л.
Як готувати?
1) Натираємо кабачок/кабачки на тертці.
Додаємо сіль та чекаємо, щоб кабачки пустили сік.
Потім цей сік віджимаємо.
2) Натираємо ковбасу та сир на тертці.
Сир краще поділити на 2 частини по 50 грамів і натерти 50 грамів на великій тертці і 50 грамів на дрібній тертці.
3) Зелень кропу (або петрушки) дрібно нарізаємо.
4) Помідори нарізаємо кружальцями.
5) До кабачкової м’якоті, яку ми віджали від зайвої води, відправляємо: зелень кропу, порошок часнику, сир натертий на великій тертці, 1 яйце і манку.
Перемішуємо і залишаємо не довго, щоб манка набухла.
6) Нагріваємо сковороду, наливаємо трохи олії, відправляємо на сковороду кабачкову м’якоть і чекаємо пару хвилин.
7) Перевертаємо коржик, що утворився, на інший бік, посипаємо тертою ковбасою і сиром і накриваємо кришкою. Через 4-5 хвилин піца готова.
Подаємо відразу до столу, поки гаряча піца і сир тягнеться. Смачного!