Їсти рибу зі шкіркою: безпечно чи ні?

1 хв на прочитання26 Жовтня 2020, 12:48

Чи можуть у шкірі приготованої риби міститися небезпечні для людини речовини? Деякі любителі риби категорично відмовляються їсти цю шкірку, мотивуючи це тим, что вона повна токсинами. Чи так це насправді? 

Розберемось.

Дієтологи стверджують, що їсти чи не їсти шкірку - це всього лише справа смаку, так само, як і з курячої шкіркою. Інформації про те, що там можуть міститися якісь небезпечні речовини, немає і ніколи не було.

Так, в деяких видах морських риби, наприклад, королівської скумбрії і в тунці, накопичується ртуть. Але в м'ясі вона теж накопичується.

Це ідентично з питаннями антибіотиків, якими рибу можуть підгодовувати на штучних фермах - швидше за все, вони розподіляться рівномірно і не будуть концентруватися саме в шкірі.

Більшість видів морської риби багаті жирними кислотами, Омега-3, антиоксидантом вітаміном Е, йодом і селеном. Все це знаходиться в м'ясі і жирі, в тому числі підшкірному.

Нагадаємо, раніши ми писали, чим може нашкодити людині Омега 3.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: