- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Ікра з помідорів та перцю на зиму, рецепт із родзинкою
Ікра з помідорів та перцю на зиму, рецепт із родзинкою
Ви можете зробити смак томатної ікри цікавішим, додавши до основних інгредієнтів сушену зелень
Господині, що люблять закривати на зиму овочеві заготовки без оцту , оцінять цей рецепт гідно. Яскрава ікра з помідорів та солодкого перцю не потребує використання цього інгредієнта. Завдяки довгому тушінню овочів заготівля відмінно зберігається протягом цілого року без додавання столового чи фруктового оцту.
Щоб закуска мала чудову консистенцію, радимо брати тільки м’ясисті плоди . М’якуш помідорів не повинен бути надто соковитим. Що ж до солодкого перцю, то його потрібно брати з дуже товстими стінками.
Як готується домашня ікра з помідорів та перцю
Ви можете зробити смак томатної ікри цікавішим, додавши до основних інгредієнтів сушену зелень (петрушку або базилік). Цей додатковий компонент надасть закусці чудового аромату, перед яким неможливо буде встояти.
Інгредієнти
- Помідори2кг
- Перець болгарський5кг
- Цибуля800г
- Часник1шт
- Сільза смаком
- Перець чорний меленийза смаком
- Цукор2ст.л.
- Соняшникова олія160мл
Кроки
Друк
- Ретельно промиваємо овочі. Нарізаємо помідори дрібним кубиком. Видаляємо плодоніжку та насіння з болгарського перцю. Нарізаємо його маленьким кубиком. Очищаємо цибулю. Нарізаємо так само, як і томати з перцем.
Ливаємо в казан або в каструлю з товстим дном олію. Розігріваємо його. Обсмажуємо цибулю до мʼякості та легкої золотистості (на сильному вогні).
- Додаємо до казану помідори, активно все перемішуючи. Через 5 хвилин всипаємо нарізаний болгарський перець. Знову добре перемішуємо всі інгредієнти.
Після закипання зменшуємо вогонь до помірного. Накриваємо овочеву маску кришкою та тушимо 40 хвилин.
Очищаємо та дрібно нарізаємо часник. Додаємо часник, цукор, чорний мелений перець та сіль до тушкованих овочів. Добре все перемішуємо.
Збільшуємо вогонь. Доводимо до кипіння, періодично помішуючи. Розкладаємо гарячу овочеву суміш по простерилізованим банкам і закатуємо їх. Перевертаємо банки та укутуємо рушниками. Залишаємо так до повного остигання.
Томатна ікра з солодким перцем виходить настільки смачною, що її можна їсти ложкою прямо з баночки. Також ця закуска служить чудовою овочевою намазкою на хлібець.