Догори
Дати відгук

Ікра з помідорів та перцю на зиму, рецепт із родзинкою

Ви можете зробити смак томатної ікри цікавішим, додавши до основних інгредієнтів сушену зелень

2 хв на прочитання24 Серпня 2023, 18:04
Поділитись:

Господині, що люблять закривати на зиму овочеві заготовки без оцту , оцінять цей рецепт гідно. Яскрава ікра з помідорів та солодкого перцю не потребує використання цього інгредієнта. Завдяки довгому тушінню овочів заготівля відмінно зберігається протягом цілого року без додавання столового чи фруктового оцту.

Щоб закуска мала чудову консистенцію, радимо брати тільки м’ясисті плоди . М’якуш помідорів не повинен бути надто соковитим. Що ж до солодкого перцю, то його потрібно брати з дуже товстими стінками.

Як готується домашня ікра з помідорів та перцю

Ви можете зробити смак томатної ікри цікавішим, додавши до основних інгредієнтів сушену зелень (петрушку або базилік). Цей додатковий компонент надасть закусці чудового аромату, перед яким неможливо буде встояти.

Інгредієнти

  • Помідори2кг
  • Перець болгарський5кг
  • Цибуля800г
  • Часник1шт
  • Сільза смаком
  • Перець чорний меленийза смаком
  • Цукор2ст.л.
  • Соняшникова олія160мл

Кроки

Друк

  • Ретельно промиваємо овочі. Нарізаємо помідори дрібним кубиком. Видаляємо плодоніжку та насіння з болгарського перцю. Нарізаємо його маленьким кубиком. Очищаємо цибулю. Нарізаємо так само, як і томати з перцем.
  •  

Ливаємо в казан або в каструлю з товстим дном олію. Розігріваємо його. Обсмажуємо цибулю до мʼякості та легкої золотистості (на сильному вогні).

  • Додаємо до казану помідори, активно все перемішуючи. Через 5 хвилин всипаємо нарізаний болгарський перець. Знову добре перемішуємо всі інгредієнти.

Після закипання зменшуємо вогонь до помірного. Накриваємо овочеву маску кришкою та тушимо 40 хвилин.

Очищаємо та дрібно нарізаємо часник. Додаємо часник, цукор, чорний мелений перець та сіль до тушкованих овочів. Добре все перемішуємо.

Збільшуємо вогонь. Доводимо до кипіння, періодично помішуючи. Розкладаємо гарячу овочеву суміш по простерилізованим банкам і закатуємо їх. Перевертаємо банки та укутуємо рушниками. Залишаємо так до повного остигання.

Томатна ікра з солодким перцем виходить настільки смачною, що її можна їсти ложкою прямо з баночки. Також ця закуска служить чудовою овочевою намазкою на хлібець.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Бюджет-2026: Борзова анонсувала збільшення фінансування програм підтримки дітей і молоді
Стипендії, гранти й “Пакет школяра”: як держава підтримає дітей і студентів у 2026 році
2 хв на прочитання11 хвилин тому
Leatherman Wave Alpha: коли класика зустрічає інновації
Leatherman Wave Alpha: коли класика зустрічає інновації
4 хв на прочитаннягодина тому
Фото: itbox.ua
Боротьба з недоброчесним бізнесом: ДПС фіксує завищення цін на пристрої резервного живлення
1 хв на прочитаннягодина тому
Пташиний грип: Як захистити комерційні господарства від вірусу
Пташиний грип: як захистити комерційні господарства від вірусу
1 хв на прочитання2 години тому
Безпечність гарячих напоїв «to go»: що потрібно знати про одноразові стаканчики та ваші права
2 хв на прочитання3 години тому
Гороскоп для всіх знаків зодіаку на четвер, 16 жовтня 2025 року
3 хв на прочитання4 години тому
Агентство відновлення спростувало виділення 2,1 млрд грн Києвом на захист об’єктів
2 хв на прочитання5 годин тому
ЄБРР готує €500 мільйонів для "Нафтогазу" на закупівлю газу
2 хв на прочитання6 годин тому