Догори
Дати відгук

Ідеальний варіант для зайнятих днів: рецепт розсольника на зиму з перловкою

Потрібно буде лише додати заготовку до бульйону — і смачний суп буде готовий за лічені хвилини.

1 хв на прочитання07 Серпня 2024, 01:21
Фото: Телеграм-канал «Дача. Сад та город» Фото: Телеграм-канал «Дача. Сад та город»
Поділитись:

На зиму можна заготовити розсольник із перловкою, завдяки якому у холодні місяці на вашому столі з’явиться поживний і смачний суп, який зігріє й наситить. Розсольник за цим рецептом не лише простий у приготуванні, а й неймовірно смачний. Ця заготовка підходить для різних дієт: потрібно буде лише додати заготовку до бульйону — і смачний суп буде готовий за лічені хвилини. Це ідеальний варіант для зайнятих днів. Окрім того, використовуючи сезонні овочі чи врожай із власного городу, ви зможете значно зекономити, а також мати запас корисної їжі на зиму.

Інгредієнти:

огірки свіжі — 3 кг;

помідори — 1,5 кг;

цибуля — 1 кг;

морква — 1 кг;

перлова крупа — 500 г;

оцет 9 % — ½ склянки;

вода — ½ склянки;

олія — ½ склянки;

цукор — 4 ст. л.;

сіль — 2 ст. л.

Приготування.

Кубиками дрібно нарізати огірки чи потерти їх на тертці.

Подрібнити цибулю.

На великій тертці потерти моркву.

Від шкірки очистити томати, нарізати їх шматочками чи перекрутити в м'ясорубці.

Промити перлову крупу.

Викласти в сотейник помідори, додати цукор, сіль, воду й олію, перемішати та включити середній вогонь.

Додати до помідорів огірки, моркву, цибулю, перловку, перемішати, проварити 20 хв.

Влити в сотейник оцет, тушкувати розсольник ще 10 хв.

Викласти гарячу заготівлю в стерилізовані банки, закрутити кришками, перевернути банки догори дном, закутати теплою ковдрою й у такому положенні залишити до охолодження.

Зберігати такий розсольник можна у шафі.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost