Догори
Дати відгук

І до посту теж: готуємо пісний плов з овочами

Прикрашуємо петрушкою й подаємо на пісний стіл.

1 хв на прочитання15 Березня 2023, 21:32
Поділитись:

Пісний плов можна приготувати так само, як звичайний. Тільки, у рецепті плову на піст, замість м’яса, обсмажимо будь-які овочі – моркву, капусту, баклажани. Вийде досить калорійна поживна пісна страва. Можете спробувати традиційний рис у рецепті плову замінити перловкою або ячною крупою, буде не менш смачний вегетаріанський плов.

  •  Рис
  •  2 морквини
  •  1 цибулина
  •  1 помідор
  •  400 гр шампіньйонів
  •  4 ст. л. олії
  •  петрушка, сіль, спеції, часник, лавровий лист

1

У казані розігріваємо трохи олії та обсмажуємо нарізані гриби до випаровування рідини.

2

Додаємо до майбутнього пісного плову нарізану на чверть кільця цибулю й обсмажуємо до м'якості й золотистого кольору.

3

Моркву натираємо на тертці й відправляємо до цибулі з грибами, перемішуємо, зменшуємо вогонь і тушкуємо 3 хвилини.

4

Помідори нарізаємо кубиками й відправляємо до решти, солимо, перчимо, додаємо спеції, перемішуємо й тушкуємо ще кілька хвилин.

5

Промитий рис викладаємо до овочів, заливаємо водою (3 склянки), додаємо лавровий лист. Після закипання зменшуємо вогонь до мінімуму й залишаємо наш пісний плов тушкуватися ще 20 хвилин.

6

Очищений часник цілими зубками втикаємо у рис, солимо, перчимо й надаємо трохи часу потомитися.

7

Прикрашуємо петрушкою й подаємо на пісний стіл.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.