- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- І до посту теж: готуємо пісний плов з овочами
І до посту теж: готуємо пісний плов з овочами
Прикрашуємо петрушкою й подаємо на пісний стіл.
Пісний плов можна приготувати так само, як звичайний. Тільки, у рецепті плову на піст, замість м’яса, обсмажимо будь-які овочі – моркву, капусту, баклажани. Вийде досить калорійна поживна пісна страва. Можете спробувати традиційний рис у рецепті плову замінити перловкою або ячною крупою, буде не менш смачний вегетаріанський плов.
- Рис
- 2 морквини
- 1 цибулина
- 1 помідор
- 400 гр шампіньйонів
- 4 ст. л. олії
- петрушка, сіль, спеції, часник, лавровий лист
1
У казані розігріваємо трохи олії та обсмажуємо нарізані гриби до випаровування рідини.
2
Додаємо до майбутнього пісного плову нарізану на чверть кільця цибулю й обсмажуємо до м'якості й золотистого кольору.
3
Моркву натираємо на тертці й відправляємо до цибулі з грибами, перемішуємо, зменшуємо вогонь і тушкуємо 3 хвилини.
4
Помідори нарізаємо кубиками й відправляємо до решти, солимо, перчимо, додаємо спеції, перемішуємо й тушкуємо ще кілька хвилин.
5
Промитий рис викладаємо до овочів, заливаємо водою (3 склянки), додаємо лавровий лист. Після закипання зменшуємо вогонь до мінімуму й залишаємо наш пісний плов тушкуватися ще 20 хвилин.
6
Очищений часник цілими зубками втикаємо у рис, солимо, перчимо й надаємо трохи часу потомитися.
7
Прикрашуємо петрушкою й подаємо на пісний стіл.