Цей рецепт дуже простий і легкий у приготуванні — фактично з капустою просто змішуються інші овочі, але виходить дуже смачно й оригінально.
Інгредієнти:
капуста — 1.5 кг;
буряк і морква — по 300 г;
часник — 8 зубчиків;
сіль — 2 ст. л;
цукор — 4 ст. л;
оцет 9% — 100 мл;
лавровий лист — 3 шт.;
олія соняшникова — 100 мл;
перець горошком — 15 шт.;
вода — 500 мл.
Приготування.
Моркву і буряк натерти на грубій терці, капусту пошаткувати і змішати овочі. Часник дрібно порізати.
У каструлю влити воду, всипати сіль і цукор, покласти лавровий лист і перець горщиком.
Довести до кипіння, влити оцет і додати часник, знову довести до кипіння і вимкнути.
Вилити киплячий маринад у капусту з овочами і перемішати.
Розкласти по банках, ущільнити і залити маринадом, накрити кришками.
Поставити в розігріту до 150 °С духовку і стерилізувати 15 хвилин.
Щільно закрутити кришками і залишити остигати.
Тепер залишається лише запросити друзів.
Також ми розповідали про консервовані цукіні зі смаком огірків: простий рецепт.