Догори
Дати відгук

Хрусткі та пряні: рецепт консервованих огірків з імбирем

Консервація – це як цілий світ.

2 хв на прочитання31 Серпня 2022, 11:52
Поділитись:

Можна скласти у баночку всі дарунки літа й ласувати, коли заманеться. А консервовані огірки – одні з найбільш популярних заготовок на зиму. Відомий український кухар Дмитро Клопотенко поділився простим рецептом пікантних огірків.

Є багато способів закрити огірки. Якщо ви полюбляєте гостреньке, то консервовані огірки з чилі саме для вас. Цей рецепт теж трохи пікантний, адже ми додамо до банки мелений імбир – смакує дуже цікаво. Готувати такі огірочки легко – ми не будемо заливати їх маринадом кілька разів. Лише доведемо до кипіння воду з цукром та сіллю і заллємо огірки зі спеціями у банці, додавши оцет. Це все!

Консервація з імбиром 

Насправді імбир можна сміливо додавати практично до будь-якої консервації. У нашому рецепті використаний сухий, але можна експериментувати й зі свіжим – натирайте корінь на тертці, нарізайте маленькими шматочками або тонкими слайсами. Експериментуйте та додавайте пікантний корінь до варення, томатного соусу, аджики, маринованих перців. Або законсервуйте сам корінь імбиру та використовуйте у приготуванні м’ясних страв чи соусів.

Інгредієнти:

  • На банку 900 мл:
  • 350 г огірків
  • 3 зубчики часнику
  • 1 цибулина
  • 2 ч. л. цукру
  • 1,5 ч. л. солі
  • 350 мл води
  • 1,5 ст. л. оцту
  • ½ ч. л. сушеного імбиру
  • 6 горошин чорного перцю
  • 2 лаврових листи
  • 2 горошини духмяного перцю
  • 5 гілочок зелені кропу

Покроковий рецепт:

 КРОК 1. Ретельно помийте 350 г огірків від піску. Хвостики з огірків зрізати не потрібно. Очистьте цибулину та наріжте великими шматками.

 КРОК 2. У стерилізовану банку викладіть 5 гілочок зелені кропу, 3 зубчики часнику, нарізану цибулю, 3 зубчики часнику, 6 горошин чорного перцю, 2 лаврових листи, 2 горошини духмяного перцю та ½ ч. л. сушеного імбиру. Зверху викладіть огірки.

 КРОК 3. У невелику каструлю влийте 350 мл води, всипте 2 ч. л. цукру та 1,5 ч. л. солі. Варіть приблизно 3-5 хвилин на невеликому вогні, до розчинення. Зніміть каструлю з вогню та влийте 1,5 ст. л. оцту, перемішайте.

 КРОК 4. Залийте огірки маринадом та закатайте банки стерилізованими кришками.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото з відкритих джерел
Коти в Європі не такі стародавні, як вважалося, і пов’язані з богами — дослідження
3 хв на прочитання2 години тому
Зображення створене ШІ
Сучасний дизайнер інтер'єру Київ, як помічник у створенні бажаної домівки
4 хв на прочитання2 години тому
Фото з відкритих джерел
Скандинавські льодовики стрімко тануть — науковці б'ють на сполох
2 хв на прочитання3 години тому
Кабмін призначив нових заступників у Міненерго та очільницю ДАРТ
Кадрові перестановки в уряді: нові призначення в енергетиці та туризмі, звільнення у МОЗ
1 хв на прочитання4 години тому
Міжнародна угода про запобігання пандеміям ВООЗ: глобальний крок до безпеки чи компроміс із обмеженнями?
6 хв на прочитання4 години тому
Столиця готується до Великодня - звернення КМДА
1 хв на прочитання5 годин тому
Чехія оголосила про повну незалежність від російської нафти, хоча «Дружба» залишиться заповненою
2 хв на прочитання6 годин тому
Болгарія передумала продавати Україні ядерні реактори для ХАЕС — чому так сталось і чи справді це лише на краще
7 хв на прочитання8 годин тому