Догори
Дати відгук

Хрусткі та пряні: рецепт консервованих огірків з імбирем

Консервація – це як цілий світ.

2 хв на прочитання31 Серпня 2022, 11:52
Поділитись:

Можна скласти у баночку всі дарунки літа й ласувати, коли заманеться. А консервовані огірки – одні з найбільш популярних заготовок на зиму. Відомий український кухар Дмитро Клопотенко поділився простим рецептом пікантних огірків.

Є багато способів закрити огірки. Якщо ви полюбляєте гостреньке, то консервовані огірки з чилі саме для вас. Цей рецепт теж трохи пікантний, адже ми додамо до банки мелений імбир – смакує дуже цікаво. Готувати такі огірочки легко – ми не будемо заливати їх маринадом кілька разів. Лише доведемо до кипіння воду з цукром та сіллю і заллємо огірки зі спеціями у банці, додавши оцет. Це все!

Консервація з імбиром 

Насправді імбир можна сміливо додавати практично до будь-якої консервації. У нашому рецепті використаний сухий, але можна експериментувати й зі свіжим – натирайте корінь на тертці, нарізайте маленькими шматочками або тонкими слайсами. Експериментуйте та додавайте пікантний корінь до варення, томатного соусу, аджики, маринованих перців. Або законсервуйте сам корінь імбиру та використовуйте у приготуванні м’ясних страв чи соусів.

Інгредієнти:

  • На банку 900 мл:
  • 350 г огірків
  • 3 зубчики часнику
  • 1 цибулина
  • 2 ч. л. цукру
  • 1,5 ч. л. солі
  • 350 мл води
  • 1,5 ст. л. оцту
  • ½ ч. л. сушеного імбиру
  • 6 горошин чорного перцю
  • 2 лаврових листи
  • 2 горошини духмяного перцю
  • 5 гілочок зелені кропу

Покроковий рецепт:

 КРОК 1. Ретельно помийте 350 г огірків від піску. Хвостики з огірків зрізати не потрібно. Очистьте цибулину та наріжте великими шматками.

 КРОК 2. У стерилізовану банку викладіть 5 гілочок зелені кропу, 3 зубчики часнику, нарізану цибулю, 3 зубчики часнику, 6 горошин чорного перцю, 2 лаврових листи, 2 горошини духмяного перцю та ½ ч. л. сушеного імбиру. Зверху викладіть огірки.

 КРОК 3. У невелику каструлю влийте 350 мл води, всипте 2 ч. л. цукру та 1,5 ч. л. солі. Варіть приблизно 3-5 хвилин на невеликому вогні, до розчинення. Зніміть каструлю з вогню та влийте 1,5 ст. л. оцту, перемішайте.

 КРОК 4. Залийте огірки маринадом та закатайте банки стерилізованими кришками.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Незаконна рибалка на озері Кугурлуй
Незаконна рибалка на озері Кугурлуй спричинила збитки рибним запасам України на більш як 350 тис. грн
1 хв на прочитаннягодина тому
У річках Буковини підійметься вода до метра
Через опади у річках Буковини підійметься вода до метра
1 хв на прочитання2 години тому
На водоймах Одеської області встановлено 1 000 нерестових гнізд
На водоймах Одеської області встановлено 1000 нерестових гнізд (ФОТО)
1 хв на прочитання3 години тому
Незаконна рубка лісу Судитимуть Шкода довкіллю
Нарубали на 900 тисяч гривень: на Буковині судитимуть експосадовця лісового господарства
1 хв на прочитання4 години тому
Одна акумуляторна батарея наносить шкоди більше, ніж тисячі тонн відходів від промисловості, — Міндовкілля
3 хв на прочитання5 годин тому
Ціни на газ для бізнесу в Україні посеред весни зросли до максимуму з листопада
1 хв на прочитання6 годин тому
Зросте рівень жиру в крові та ризик розвитку раку: які частини курки краще не їсти
1 хв на прочитання8 годин тому
Всеукраїнський день психолога: модний гіпноз, техніки заспокоєння, дихальні вправи, EMDR-терапія
6 хв на прочитання8 годин тому