Догори
Дати відгук

Хліб, цибуля та макарони за останній місяць здорожчали майже на 30% - Держспоживслужба 

Майже у кожному другому магазині встановлені порушення.

1 хв на прочитання05 Квітня 2022, 21:14
Image by dermaze from Pixabay Image by dermaze from Pixabay
Поділитись:

За останній місяць Держспоживслужба фіксує підвищення цін на соціальні харчові продукти – майже у кожному другому магазині встановлені порушення.

"За результатами проведених головними управліннями Держпродспоживслужби цінових спостережень за встановленням суб’єктами господарювання цін на товари, що мають істотну соціальну значущість, станом на 04.04.2022 в порівнянні з 23.02.2022 спостерігається суттєве підвищення цін майже на всі продовольчі товари", – ідеться у повідомленні.

Зокрема, на хліб пшеничний – на 28,5 %, хліб житньо-пшеничний –12,5 %, крупу гречану –25,5 %, макаронні вироби – 24,5 %, олію соняшникову – на 11,9 %, цибулю ріпчасту –27,2 % та інші харчові продукти.

Переважна більшість повідомлень стосувалася зростання цін на харчові продукти, товари першої необхідності, пальне, продаж алкоголю, відсутність розрахунку за безготівку.

Порушення були встановлені в кожному другому суб’єкті господарювання.

"За результатами проведеної роботи були знижені ціни до економічно обґрунтованого рівня, виставлені цінники на товари, відновлювалася робота терміналів, алкоголь знімався з реалізації", – резюмували там.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost