Рецепти без яєць і борошна є й в традиційній американській кухні. Наприклад, картопляні оладки — хешбрауни.
Інгредієнти:
картопля — 0,5 кг;
сіль — 1/2 ч. ложки;
олія — 50-100 г.
Приготування.
Картоплю очистити, вимити, натерти на тертці.
Воду закип'ятити. Опустити в киплячу воду натерту картоплю, варити 4-5 хвилин (головне, щоб вода повторно закипіла).
Відкинути картопляну стружку на друшляк, аби стекла вода. Не промивати!
Потім картопляну масу рівномірно розкласти на рушник на 10-15 хвилин.
Знову перекласти картоплю в миску, додати сіль, перемішати.
На сковороді нагріти олію. Викласти картопляну масу на сковороду, сформувати акуратні пишні оладки (заввишки 1 см).
В оригінальному рецепті хешбрауна використовується спеціальний сорт картоплі, який добре клеїться. Якщо ваші хешбрауни не тримають форму, можна додати трохи борошна або крохмалю.
Смажити хешбраун на середньому вогні (або трохи вище середнього) з одного боку приблизно 10 хвилин до золотистого кольору.
Потім акуратно перевернути картопляні оладки лопаткою (вони дуже ніжні, легко розвалюються). Смажити картопляні оладки з іншого боку ще 8-10 хвилин.
Правильно обсмажений хешбраун хрусткий зовні та м'який усередині.
Також ми розповідали про деруни без яєць і борошна та про сирники без яєць і борошна.