Гуляш із фаршу та баклажанів — це ароматна та ситна страва. Цей рецепт ідеально підходить для тих, хто хоче приготувати швидкий і смачний обід або вечерю, використовуючи прості та доступні інгредієнти. Подавати його бажано з домашньою локшиною, що додає страві особливого домашнього тепла.
Інгредієнти:
фарш яловичий — 300 г;
ріпчаста цибуля — 1 шт.;
морква — 1 шт.;
баклажан — 1 шт.;
сіль — до смаку;
чорний мелений перець — до смаку;
олія — 50 мл;
вода — 100 мл;
томатна паста — 1 столова ложка;
локшина домашня — 200 г.
Приготування.
Цибулю очистити від лушпиння, промити та дрібно нарізати.
Моркву очистити від шкірки, промити та пропустити через дрібну шатківницю чи тертку.
Баклажани промити та дрібно нарізати.
У глибоку каструлю налити воду, трохи посолити. Коли вода закипить, вкинути домашню локшину готуватися, варити до готовності, після відкинути на друшляк.
У сковороду налити олію й розігріти. Обсмажити цибулю і моркву до золотистого кольору.
Додати баклажани, продовжувати смажити.
На окремій сковороді обсмажити на олії фарш, посолити, поперчити. Змішати м'ясо й овочі. Додати томатну пасту й налити воду. Тушкувати на слабкому вогні 15-20 хвилин, поки підливка не буде готова.
Викласти локшину на тарілку, зверху — м'ясну підливу. Прикрасити страву покришеною зеленню.
Смачного!
Більше новин читайте на GreenPost.