- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Грецький салат: пікантна середземноморська закуска, готуємо із родзинкою
Грецький салат: пікантна середземноморська закуска, готуємо із родзинкою
Існує безліч особливостей приготування грецького салату.
Рецептів грецького салату багато, але незмінними компонентами є оливки, помідори, огірки, оливкова олія та багато вишуканих спецій. Існує безліч особливостей приготування грецького салату. Але головне, щоб салат вийшов яскравим, легким і веселим.
- 3 помідори
- 2 свіжих огірка
- 1 солодка ріпчаста цибуля
- 1 солодкий перець
- 200 гр фети
- 100 гр оливок без кісточок
- 4 ст. л. оливкової олії
- 3 листки салату
- Сік лимона
- Сіль
- Спеції
- Перець чорний мелений
1
Перець очистити від насіння, нарізати великою соломкою.
2
Помідори нарізати великими шматочками.
3
Огірки нарізати скибочками.
4
Ріпчасту цибулю нарізати соломкою.
5
У миску налити оливкову олію. Додати сік лимона та улюблені спеції, посолити та поперчити.
6
Скласти всі овочі в миску, залити соусом і перемішати.
7
Фету нарізати кубиками.
8
На тарілку покласти листя салату, викласти овочеву суміш. Зверху розкласти кубики фети та оливки. Яскравий та соковитий салат готовий!
Грецький салат: вітаміни
Завдяки різним видам овочів, грецький салат абсолютно не калорійний, але містить багато вітамінів та мікроелементів.
Грецький салат є настільки самодостатнім, що може подаватися до столу як самостійна страва або гарнір.
Часник для грецького салату
Якщо полюбляєте гострі страви, приготуйте для грецького салату спеціальну заправку: в оливкову олію слід додати перетертий часник, сіль, перець, сік лимона, духмяні трави й ретельно збити.
Материнка або орегано для грецького салату
Насправді орегано це наша звичайна лікарська материнка. Орегано є у багатьох кухнях світу як приправа, гарно поєднується з іншими прянощами – базиліком, майораном, перцем, тим’яном.
Різниця у тому, що орегано вирощують спеціально для кулінарії, а дикоростуча материнка менш духмяна.