Догори
Дати відгук

Гречаний, кукурудзяний, фітнес-хліб: на Луганщині крафтова пекарня виготовляє 50 видів хліба й булок

Підприємець планує розширити асортимент продукції.

1 хв на прочитання02 Грудня 2021, 23:35
Поділитись:

“Добра пекарня” у Станиці Луганській (Луганська область) випускає понад 50 видів хліба й хлібобулочних виробів. Нещодавно власник крафтового виробництва Євген Молчанов отримав грант на закупівлю нового обладнання. Це дозволило почати випікати не лише дріжджовий хліб, а й смаколики на заквасці, а також розширити виробництво, повідомляє SEEDS.

Підприємець продає хліб як у власній пекарні, так і через місцеві магазини. Завдяки гранту від Проєкту USAID “Економічна підтримка Східної України” Євген Молчанов придбав подову та конвекційну печі, холодильну та розстійну шафи, тістоміс.

“Завдяки цьому обладнанню ми почали випікати хліб на заквасках, раніше робили лише дріжджовий. Подова піч дозволила нам випікати такий хліб – він має більш тривалий термін зберігання, він не містить домішок. Раніше закваска мала стояти 36 годин, зараз це 12 годин для підготовки тіста, яке стоїть у холодильній шафі, а зранку ми випікаємо цей хліб. Також ми значно збільшили кількість рецептів у пекарні. Використання сучасного пекарського обладнання дозволило вдвічі збільшити наш валовий дохід”, – розповідає підприємець.

Серед найпопулярніших видів хліба від “Доброї пекарні” – альпійський з насінням льону, чіа, соняшника та багети з цибулею. Ціни коливаються від 16 до 25 гривень за виріб.

Надалі Євген Молчанов планує розширити асортимент виробами тривалого зберігання (печиво та пряники) та почати продаж хліба в інших регіонах.

Нагадаємо, що на Житомирщині виготовляють унікальні крафтові сири із пліснявою.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
На Житомирщині запустили гігантський завод з переробки конопель. Фото: Міністерство економіки України
На Житомирщині запрацювало найбільше в Україні підприємство з переробки промислових конопель
2 хв на прочитання2 години тому
Фото: Максим Нікітін
Бісквітний рулет із повидлом нашвидкуруч — рецепт із розряду «гості на порозі»
1 хв на прочитання4 години тому
Арешт зернового терміналу на Одещині: майно передано АРМА. Фото: БЕБ України
В Україні заарештовано зерновий морський термінал відомого бізнесмена
2 хв на прочитанняВчора
Ліквідація нарколабораторії на Івано-Франківщині: злочинці отримали вирок. Фото: Івано-Франківська обласна прокуратура
На Прикарпатті засуджено наркоділків, які вирощували коноплю на десятки мільйонів євро
2 хв на прочитанняВчора
Салат із печінки тріски зі свіжими овочами — готується дуже швидко та легко
1 хв на прочитанняВчора
Салат з курячим філе та кукурудзою — більше не потрібно думати, що приготувати на обід чи вечерю
1 хв на прочитання16 Травня 2025
ВР підтримала законодавчі ініціативи щодо стимулювання економічного розвитку галузі рибного господарства
1 хв на прочитання15 Травня 2025
Салат із куркою та сухариками — легкий, але святковий, і готується нашвидкуруч
1 хв на прочитання15 Травня 2025