Догори
Дати відгук

Що трапиться з організмом, якщо відмовитися від хліба: результати дослідження

Рівень енергії може знижуватися на 10%

2 хв на прочитання27 Листопада 2021, 23:51
Поділитись:

Згідно з дослідженням, опублікованим у Frontiers in Nutrition, відмова від хліба або його нестача в раціоні, можуть негативно впливати на роботу шлунку та дефіциту поживних речовин.

Після вивчення інформації, зібраної програмою National Health and Nutrition Examination Survey, вдалося з'ясувати, що у більшості дорослих, які утримувалися від вживання очищеного зерна, рівень енергії знижувався на 10%. До того ж в них спостерігався дефіцит рослинної клітковини, магнію та заліза.

Хліб, зерна і загалом вуглеводи заробили погану репутацію в нашому суспільстві. Однак вуглеводи – найкраще джерело палива для вашого тіла і хороше джерело енергії для мозку,  стверджує дієтологиня Сара Вільямс.

Вона зазначає, що працювала з великою кількістю клієнтів та прийшла до висновку, що всі вони можуть похвалитися підвищеним рівнем енергії, коли отримують достатню кількість вуглеводів. "У здоровій, збалансованій дієті від 40 до 60% калорій має надходити з вуглеводів, в тому числі з хліба та злаків", – додає Вільямс.

Вуглеводи в помірній кількості – це добре, вони допомагають тілу отримати енергію, особливо якщо ви плануєте займатися будь-якою фізичною активністю, – каже лікарка, додаючи, що нема потреби повністю відмовлятися від хліба або інших злаків.

Зниження рівня енергії на 10% свідчить, що кожного разу, коли ви виключаєте з раціону цілу групу продуктів, вам доведеться шукати, чим її замінити. В інакшому разі вам загрожує порушення фізичних або когнітивних функцій, пов'язане з неправильним функціонуванням деяких систем чи органів.

Якщо ви повністю відмовляєтеся від хліба і цілозернових продуктів й ніяк не заповнюєте спровокований відмовою дефіцит калорій, ймовірно, до кінця дня ви відчуєте головний біль та втому.

Щоб впевнитися, що ви отримуєте необхідну кількість поживних речовин, пов'язаних зі зерном включіть в раціон цілозерновий хліб, коричневий рис, ячмінь, овес, кіноа, макарони з цілозернового борошна. Регулярне вживання цих продуктів допоможе вам отримувати достатню кількість клітковини, заліза, фолієвої кислоти і магнію.

Нагадаємо, що «Доступних ліків» стало більше.
 
 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Зображення згенеровано ШІ
Сімейна медицина в Україні між служінням і комерціалізацією: чи є вихід?
4 хв на прочитання6 годин тому
Робота мобільної клініки в прифронтових українських селах. Фото: Dignitas Ukraine
Десятки населених пунктів залишилися без медичної допомоги: мобільні клініки допомагають жителям прифронтових сіл
2 хв на прочитання14 годин тому
Фото ілюстративне
19 травня Україна відзначає День сімейної медицини
1 хв на прочитання15 годин тому
Фото ілюстративне
Всесвітній день боротьби з вірусними гепатитами: в Україні зростає захворюваність
3 хв на прочитання16 годин тому
Зміна клімату загрожує вагітним жінкам — екстремальна спека підвищує ризик передчасних пологів
2 хв на прочитання19 годин тому
Імунологи створили універсальну протиотруту від укусів отруйних змій на основі крові "людини-імунітету"
2 хв на прочитанняВчора
У Німеччині пасажирський літак опинився без керування на висоті 10 тисяч метрів
1 хв на прочитанняВчора
Як алкоголь впливає на тиск: від короткочасного підвищення до хронічної гіпертонії
2 хв на прочитанняВчора