Догори
Дати відгук

Гострі помідори по-корейськи: 2 чудових рецепта

Як готується швидка закуска зі свіжих помідорів і які ще бувають рецепти - дізнайтеся в матеріалі

2 хв на прочитання16 Вересня 2022, 15:30
Поділитись:

Консервовані помідори - смачна і пікантна закуска, яку багато господинь заготовляють на зиму. Для того, щоб отримати апетитні ласощі, не обов'язково їх саме консервувати - можна зробити мариновані гострі помідори, як швидку закуску. УНІАН поділиться кількома кращими рецептами для вас і вашої родини.

Раніше ми говорили про те, як заготовити помідори черрі на зиму.

Гострі помідори по-корейськи з часником

  • помідори - 2 кг
  • болгарський перець - 2 шт
  • гострий перець - 1 шт
  • часник - 2 головки
  • петрушка - 1 пучок
  • винний оцет - 100 мл 
  • рослинна олія - 100 мл 
  • цукор - 80 г
  • сіль - 2 ст. л.

Болгарський і гострий перець очистити від насіння і подрібнити, так само вчинити з часником. Дрібно наріжте петрушку, змішати її з сумішшю, а потім додати цукор, оцет, масло і сіль. Помідори розрізати на кілька частин і видалити плодоніжки. Викласти помідори на дно банки і полити частиною суміші. Так зробити кілька разів. В кінці, коли закінчаться інгредієнти, закрити банку, потрясти її кілька разів і залишити на 4-5 годин в холодильнику.

Зелені мариновані гострі помідори

  • морква - 1 шт
  • сіль - 1 ст. л
  • цукор - 2 ст. л
  • зелені помідори - 1 кг
  • гострий перець - 1 шт
  • часник - 8 зубчиків
  • ріпчаста цибуля - 1 шт
  • мелений коріандр - 1 ч. л
  • рослинна олія-100 мл
  • насіння коріандру-1 ч. л
  • оцет 9% - 2 ст. л
  • петрушка - 0.5 пучка

Моркву натерти на тертці для варіанту по-корейськи, викласти в миску, додати половину солі і цукру, ретельно пом'яти руками. Помідори нарізати тонкими кружечками, перець позбавити від насіння і теж нарізати. Подрібнити часник і цибулю. Помідори змішати з морквою, всипати сіль і цукор, коріандр, часник і перемішати.

Розігріти на сковороді олію, ріпчасту цибулю обсмажити до золотистого відтінку. Додати перець, насіння коріандру і готувати ще 30 секунд. Викласти зажарку в миску з овочами, додати оцет і подрібнену петрушку, перемішати. Накрити кришкою або тарілкою, поставити щось важке, як вантаж, і прибрати в холодильник на добу.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
Фото: «Доторкнись до природи»
Класичний дизайн саду: чим відрізняється й кому підійде (ФОТО)
4 хв на прочитаннягодина тому
ФОТО: ілюстративне
Температура у межах нуля і рясні опади: погода на вихідні
1 хв на прочитання2 години тому
Зображення згенеровано ШІ
Відчуття падіння при засинанні — це нормально? Науковці пояснюють це дивне явище та наскільки воно небезпечне
3 хв на прочитанняВчора
Хірург Джозеф Якуб перед початком операції з видалення пахової грижі в операційній. Фото: Carl Gierstorfer і Laura Salm-Reifferscheidt
Міняють автомат Калашникова на хірургічні інструменти: медицина в Судані — країні, де все ще гірше, ніж у нас
11 хв на прочитанняВчора
Фінляндія всьоме поспіль стала найщасливішою країною у світі: ось що робить фінів такими щасливими
1 хв на прочитанняВчора
На військовій базі на Алясці ведмеді влаштували собі шведський стіл із бойовими пайками (ФОТО)
3 хв на прочитанняВчора
Промислово розвинені країни пропонують 250 млрд євро на кліматичну допомогу: ось хто має заплатити
4 хв на прочитанняВчора
Найдорожчий банан у світі продали на аукціоні за 6,2 млн доларів: ось що вирішив зробити новий власник (ФОТО)
2 хв на прочитанняВчора