Догори
Дати відгук

Гортензія великолиста Блаумайс: де варто посадити

Особливості, вимоги до догляду та способи використання в пейзажному дизайні.

1 хв на прочитання26 Грудня 2023, 00:36
Гортензія великолиста Blaumeise. Фото: Wallpaperflare Гортензія великолиста Blaumeise. Фото: Wallpaperflare
Поділитись:

Гортензія великолиста Blaumeise (Hydrangea macrophylla 'Blaumeise') — це один із найчарівніших і найбільш популярних сортів гортензій серед садівників і поціновувачів гарного ландшафтного дизайну. Її неймовірно великі та насичені квітки роблять її цінним елементом прикраси саду чи подвір'я. Телеграм-канал «Садівник» розповів про особливості гортензії великолистої Блаумайс, її вимоги до догляду та способи використання в пейзажному дизайні.

Гортензія великолиста Blaumeise — надзвичайно привабливий кущ із гарними великими суцвіттями, проте потребує підвищеної уваги садівників. Місце для посадки цій гортензії потрібне сонячне вранці й/або ввечері й напівтінисте — опівдні.

Ґрунт має бути дренований, вологий, родючий. У північних регіонах України потребує укриття на зиму (таке, як для троянд), аби зберегти квіткові бруньки. Рослина сягає у висоту 1,8-2,2 м, а завширшки — 1,5-2 м. При вирощуванні в контейнерах сягає висоти 50-70 см. Річний приріст — 20-25 см.

Гортензія Блаумайс підходить для поодиноких і групових посадок, при створенні контрастних квіткових композицій, із хвойними породами, а також з іншими листопадними і вічнозеленими, декоративними кущами.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.