Догори
Дати відгук

Голубці в духовці — простий і незвичайний рецепт

Цей рецепт подарує вам нові відчуття та смакові враження від улюбленої страви.

2 хв на прочитання15 Березня 2024, 07:32
Фото: «Їжа легко» Фото: «Їжа легко»
Поділитись:

Голубці — це класична страва, яка завжди радує своїм неповторним смаком і ароматом. Але що, якщо спробувати приготувати їх у духовці? Цей рецепт подарує вам нові відчуття та смакові враження від улюбленої страви.

Інгредієнти:

качан капусти — 1 шт.;

домашній фарш — 600 г;

рис — 200 г;

цибуля — 2 шт.;

морква — 1 шт.;

помідори — 600 г;

томатна паста — 1 десертна ложка;

сіль — дрібка;

перець — дрібка;

цукор — дрібка;

олія — 4 столові ложки.

Приготування.

Відварити рис.

Видалити качан із головки капусти. Занурити його у велику каструлю з киплячою підсоленою водою (дірочкою вниз), аби легко відокремлювалося листя, і чекати 10-15 хвилин. Поступово зняти листя, яке вже стає м'яким через 1-2 хвилини.

Нарізати цибулю, додати у фарш. Додати рис, сіль і перець, трохи холодної води та добре вимішати фарш.

Висікти товсту частину листка капусти, покласти на нього начинку.

Загорнути лист, підгинаючи краєчки, добре закрутити. Таким чином приготувати всі голубці.

Укласти голубці у вогнетривку посудину і готувати соус.

На дрібній тертці натерти моркву. На попередньо розігрітій олії злегка обсмажити моркву, додати дрібно нарізані томати та пасту, додати сіль і цукор до смаку. (З помідорів краще зняти шкірку). Додати 3 склянки води та залишити тушкуватися 3-4 хвилини.

Полити голубці томатним соусом. Відправити посудину у розігріту духовку до 220 °С. Через 15 хвилин температуру зменшити до 180 °С і готувати ще 30 хвилин. За бажанням голубці можна зверху накрити фольгою.

Більше новин читайте на GreenPost.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.