Мариновані голубці полюбилися нарівні з баклажанами, грибами, огірками, помідорами та іншими овочами на зиму. І капустяне листя, і морква набувають в маринаді гоструватого, пікантного смак навіть із додаванням вдалого поєднання пряних інгредієнтів. «Це Смак» ділиться рецептом, пропонуючи включити у список обов'язкових продуктів буряк.
Інгредієнти:
капуста білокачанна — 1 шт.;
морква — 500 г;
часник — 3 зубчики;
буряк — 1 шт.;
болгарський перець — 2 шт.;
цибуля — 1 шт.;
перець чилі — 1 шт.;
вода — 1 л;
цукор — 5 ст. л.;
лавровий лист — 2 шт.;
перець духмяний — за смаком;
сіль — 2 ст. л.;
оцет — 100 мл.
Приготування.
Спочатку підготувати листя: помістити качан у мікрохвильову піч на 10 хвилин при малій потужності, щоб воно легше знімалося. Потім розділити на листочки і зрізати занадто товсті прожилки.
Для приготування начинки нарізати цибулю — дрібними кубиками або півкільцями, моркву натріть на середній тертці, перець — соломкою, гострий перець — кружальцями.
Обсмажити цибулю на рослинній олії до прозорості й додати роздавлений часник, болгарський перець, моркву і перець чилі. Тримати до готовності, помішуючи, зняти з вогню і дати охолонути.
Загорнути овочевий фарш у капустяне листя і наповнити стерилізовані банки голубцями, чергуючи з петрушкою, а в центр (або з боків) укладаючи брусочки свіжих буряків.
Для приготування маринаду у воду додайте духмяний перець, сіль, цукор, лавровий лист і довести до кипіння. Потім вимкнути вогонь, додати оцет і перемішати.
Залити голубці маринадом, стерилізувати протягом 25 хвилин. Потім закрутити, загорнути в тканину і залишити до повного охолодження.
Зберігати частування в темному прохолодному місці.
М'якоть буряка віддасть свій колір і специфічний смак, а лайфхак із капустою можна використовувати не тільки для приготування голубців із морквою, а й самих звичайних — із рисом і м'ясом. Зі спецій підійдуть кружальця гострого перцю, коріандр, кінза, парасолька кропу і горошини запашного перцю, все на ваш розсуд.
Також ми розповідали про закуску з баклажанів на зиму — швидко, просто і смачно.