- Головна
- Новини
- Агро
- С/Г продукція
- Гарячі бутерброди з ковбасою та яйцем: можна швидко приготувати на сковороді
Гарячі бутерброди з ковбасою та яйцем: можна швидко приготувати на сковороді
За бажанням їх можна доповнившти листям салату.
Із зазначеної кількості виходить 2 ситні гарячі бутерброди.
Інгредієнти:
хліб — 2 скибочки (50 г);
ковбаса — 4 скибочки (30 г);
яйця — 2 шт.;
сіль — 2 дрібки;
олія (для смаження) — 1 ч. ложка;
листя салату (за бажанням) — 2-3 шт.
Приготування.
Можна взяти нарізний тостовий хліб або ж нарізати цілий батон хліба скибочками завтовшки приблизно 1 см.
Ковбасу очистити від заводської оболонки й нарізати кружальцями завтовшки приблизно 0,5 см.
Із хлібних скибочок виріжте м'якуш, зберігши приблизно 0,7-1 см уздовж скоринки так, аби вийшла «рамочка». Кружечки ковбаси розрізати навпіл.
Яйця розбити в миску, додати сіль і збити виделкою або віничком.
Сковороду розігріти на середньому вогні та змастити олією. Викласти хлібну «рамочку» і м'якуш і обсмажити приблизно 2 хвилини, до золотистості.
Потім перевернути хліб, викласти у центр 4 скибочки ковбаси. Обсмажувати приблизно хвилину.
Злегка притиснути до сковороди хлібну «рамочку» і влити приблизно половину збитих яєць. Можна влити на початку 1-2 ст. ложок яєчної маси, почекати кілька секунд, аби вона схопилася, а потім додати ще трохи, повністю заповнивши отвір у хлібі. Зменшити вогонь до мінімуму і смажити приблизно 3 хвилини.
Потім накрити шматочок хліба підсмаженим м'якушем, притиснути і готувати ще приблизно 3 хвилини, до повної готовності яйця. Викласти готовий бутерброд на тарілку і повторити процес із хлібом і начинкою, що залишилися.
Гарячі бутерброди з ковбасою та яйцем готові. Потрібно розрізати їх навпіл по діагоналі, викласти на тарілку і подавати до столу, за бажанням доповнивши листям салату.
Також ми розповідали про холодний йогуртовий «суп» із персиками та вівсяними пластівцями: простий рецепт сніданку.