Це надзвичайно простий рецепт запеченої в духовці середньоазіатської страви з використанням листкового тіста, купленого в магазині.
Інгредієнти
Приготування
Крок 1/5
Підсмажте насіння кмину на розігрітій сковороді протягом 2 хвилин. Покладіть у ступку та подрібніть, або скористайтеся кухонною качалкою.
Крок 2/5
Почистьте від шкірки та наріжте дрібними кубиками гарбуз, покладіть в миску з кмином. Туди ж дрібно наріжте цибулю, додайте сіль та перець, добре перемішайте.
Важливо! Якщо гарбуз старий і твердий, попередньо запечіть його до напівготовності в духовці за температури 180 градусів. Для цього почищений гарбуз поріжте на скибки та розкладіть на встеленому пергаментом деці.
Крок 3/5
Розкачайте тісто на присипаній борошном поверхні, розріжте на 8 однакових квадратів приблизно по 15 см. Присипте тісто борошном.
Крок 4/5
У кожен квадрат викладіть ½ склянки начинки, полийте розтопленим вершковим маслом та зігніть кутики тіста над начинкою по центру. Поставте в холодильник на 20 хвилин.
Крок 5/5
Збийте яйце з водою та змастіть самсу зверху. Зробіть невеликий надріз у тісті, щоб виходила пара. Поставте в розігріту до 190 градусів духовку та випікайте протягом 40 хвилин.