Гарбуз може стати на смак, ніби ананас, якщо ви приготуєте його за цим рецептом.
Інгредієнти:
гарбуз — 1 кг
лимон — 1 шт.;
цукор — 350 г;
вода — 500 мл;
кориця — 1 паличка;
гвоздика — 2 бутони;
запашний перець горошком — 5 шт.;
свіжий імбир — 10 г;
яблучний оцет — 120 мл.
Приготування.
Гарбуз нарізати середніми шматочками. З лимона зняти цедру за допомогою дрібної тертки, намагаючись не торкатися білої частини. З м'якоті цитрусу вичавити сік.
Розчинити цукор у воді, додати цедру, корицю, гвоздику, горошини перцю та дрібно нарізаний імбир.
Довести рідину до кипіння. Потім змішати з оцтом і лимонним соком, закинути гарбуз.
Після повторного закипання варити на невеликому вогні приблизно 25 хвилин, поки гарбуз не стане м'яким.
Розкласти по стерилізованих банках і залити сиропом до верху. Закрутити, перевернути, закутати й залишити остигати. Зберігати у прохолоді.
Також ми розповідали про гарбуз на зиму, який просто тане в роті.