Фруктовий квас — смачний, простий і корисний

1 хв на прочитання7 годин тому
Фото: Максим Нікітін

Можна покласти шкірку від апельсина — вийде схожий на лимонад.

Цей освіжаючий фруктовий квас — справжній еліксир для жінок! Вітаміни групи В, що містяться в напої, сприяють густоті та блиску волосся, зміцненню нігтів і навіть допомагають зробити поставу стрункішою. Простий у приготуванні, він стане вашим улюбленим рецептом для краси та здоров’я.

Інгредієнти:

яблука (або смородина, або груші, або брусниця, або журавлина, або суміш фруктів) — за смаком;

немиті родзинки з кісточками — кілька штук (або 1 ст. л. гущі від попереднього квасу);

цукор — 0,5 склянки.

Приготування.

Яблука помити, порізати невеликими шматочками, висипати у трилітрову банку (щоб покривали дно на 3–5 см), додати кілька родзинок (або 1 ст. ложку гущі від попереднього квасу), цукор і все залити водою, накрити кришкою з дірочками чи марлею.

Поставити на 3 дні у тепле місце.

Через три дні покуштувати. Коли квас заграє як слід, процідити й поставити в холодильник (щоб не перебродив, бо вийде оцет).

Можна до яблук покласти шкірку від апельсина — вийде схожий на лимонад.

Що теплішим буде і що довше стоятиме квас, то насиченішим він буде.

Більше новин читайте на GreenPost.

Актуально

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Поділитись: