Догори
Дати відгук

Фермери півдня України масово продають землю

1 хв на прочитання17 Серпня 2020, 13:27
Image by Free-Photos from Pixabay Image by Free-Photos from Pixabay
Поділитись:

Протягом останніх тижнів найактивніша торгівля землею (йдеться про продажі прав оренди) відбувається у південних регіонах країни. Про це свідчать статистичні матеріали Держгеокадастру.

Так, протягом минулого тижня – 7-14 серпня – загалом в Україні було продано прав оренди на 65 земельних ділянок. Найбільше з них – 17 ділянок загальною площею в 390,69 га – було продано на Одещині.

Тижнем раніше – з 31 липня по 6 серпня – загалом було продано прав оренди на 60 ділянок загальною площею 1029,86 га. Майже половина цієї площі прийшлась на Херсонщину, де продали 8 ділянок на 438,61 га.

Нагадаємо, фермери півдня України опинилися віч-на-віч з однією з найбільших посух за останні десятиліття. Для прикладу, агропідприємства та фермери Одещини зазнали 6,5 млрд грн збитків внаслідок цьогорічної посухи, яку ДСНС визнав надзвичайною ситуацією природного характеру. Відомо про кілька випадків, коли фермери вкоротили собі віку через повну втрату врожаю. Цілком імовірно, що така активна торгівля землею у південних регіонах пояснюється бажанням дрібних виробників позбутися землі.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.