Догори
Дати відгук

Україна зібрала більше половини урожаю

1 хв на прочитання15 Серпня 2020, 11:02
Image by My pictures are CC0. When doing composings: from Pixabay Image by My pictures are CC0. When doing composings: from Pixabay
Поділитись:

Станом на 13 серпня в Україні вже зібрали 61% усього прогнозованого урожаю, повідомляють у Міністерстві розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства.

Загалом аграрії зібрали 39,2 млн тонн зернових, зернобобових культур та ріпаку (+ 3,9 млн тонн за тиждень) з площі 10,4 млн га.

У розрізі культур за звітній період намолочено:

  • пшениці – 25,5 млн тонн з площі 6,3 млн га (96%);
  • ячменю – 8,6 млн тонн з площі 2,4 млн га (99%);
  • гороху – 508 тис. тонн з площі 234 тис. га (99%);
  • ріпаку – 2,5 млн тонн з площі 1,07 млн га (96%).

Наразі більше половини областей вже завершили збирання пшениці і ячменю (15 обл.), гороху (19 обл.) та ріпаку (16 обл.).

Часом на процес збору врожаю впливають зовсім неочікувані чинники. Наприклад, фермер на Дніпропетровщині спалив сусіду 43 га пшениці.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Фото ілюстративне
Обсяги соняшнику в Україні дозволять завантажити заводи лише на 6 місяців
1 хв на прочитання2 години тому
Агрохаб у Гані: Україна створює Центр переробки продуктів для Західної Африки
Створення агрохабу в Гані: партнерство України та Західної Африки
2 хв на прочитання4 години тому
Вчені створили метод сортування руди, що скорочує відходи на 60% за допомогою ШІ
Вчені створили метод сортування руди, що скорочує відходи на 60% за допомогою ШІ
2 хв на прочитанняВчора
Фото: Ukr.media
Як агрохімпаспорт став ключовим інструментом контролю земель під час війни
2 хв на прочитанняВчора
Україна залишається ключовим світовим гравцем: 46% експорту соняшникової олії та 12% кукурудзи
1 хв на прочитанняВчора
Міжнародний день цільного зерна: доступна користь, економічна доцільність
2 хв на прочитанняВчора
День працівників Гідрометцентру: люди, які роблять погоду в країні
10 хв на прочитанняВчора
Безпечність харчових продуктів: вимоги до маркування матеріалів для контакту з ними
1 хв на прочитання18 Листопада 2025