Догори
Дати відгук

Баржа з кавунами відправляється на Київ

Але прибуде аж наступного тижня

1 хв на прочитання15 Серпня 2020, 16:26
Поділитись:

На вантажному причалі компанії «Нібулон» у Херсоні сьогодні розпочалося завантаження баржі близько 300 тоннами стиглих і смачних херсонських кавунів, зібраних з полів місцевих господарств. Про це повідомила пресслужба компанії.

Зібрані на полі кавуни обережно вручну складають у картонні контейнери євростандарту, розміщені на піддонах у вантажівці. На річковому терміналі в Голій Пристані краном завантажують піддони на дно баржі. У закритому судні водним шляхом, на якому немає ям та вибоїн, компанія доставляє неушкоджений товар у порт призначення на Київщину. Там так само піддони з контейнерами розвантажують краном і відразу завантажують у рефрижератори для доставки до торгових мереж.

Такий шлях доставки овочів і фруктів із півдня України на північ значно зменшує їх втрати, кажуть у компанії. Адже коли кавуни вантажаться насипом, 10-13% продукції зазнає механічних пошкоджень, не витримуються стандарти пакування та транспортування.

У компанії зазначають, що завдяки лише одному такому рейсу з автошляхів країни знімаються 15 вантажівок. Кавуни прийдуть до Києва цілими, а автошляхи будуть збережені.

Однак прибуття ягід варто чекати не раніше наступного тижня.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Агро
Майже 2 тисячі коропів випустили у Чорнобаївське водосховище. Фото: Черкаський рибоохоронний патруль
Майже 2 тисячі коропів випустили у Чорнобаївське водосховище
1 хв на прочитанняВчора
Фото: ЦТС
Білгород-Дністровський порт до кінця року планує відкрити новий маршрут поставок до ЄС
1 хв на прочитанняВчора
Зображення згенеровано ШІ
Біорізноманіття на тарілці: чому ми їмо лише 150 із 30 000 їстівних рослин і чим це загрожує планеті
3 хв на прочитанняВчора
Фото: Максим Нікітін
Курка в томатно-овочевому соусі — один із найбільш вдалих і простих варіантів приготування
1 хв на прочитанняВчора
Скільки разів можна садити цибулю на одному місці: поради для гарного врожаю
1 хв на прочитання18 Травня 2025
На Житомирщині запрацювало найбільше в Україні підприємство з переробки промислових конопель
2 хв на прочитання18 Травня 2025
Бісквітний рулет із повидлом нашвидкуруч — рецепт із розряду «гості на порозі»
1 хв на прочитання18 Травня 2025
В Україні заарештовано зерновий морський термінал відомого бізнесмена
2 хв на прочитання17 Травня 2025