Догори
Дати відгук

Фантастичні секрети приготування ідеальних млинців на Масляну

Смак традиційного частування усіх здивує та захопить.

3 хв на прочитання16 Лютого 2023, 12:20
Поділитись:

Незабаром розпочнеться Масляна, а тому всі господині почнуть готувати традиційну страву цього свята – млинці. Існує дуже багато рецептів приготування млинців, проте інгредієнти у цій страві залишаються незмінними – яйця, борошно, молоко, цукор і звичайно ж олія. Главред розповів усі секрети приготування млинців, знаючи які, смак традиційного частування усіх здивує та захопить.

Секрети приготування найсмачніших млинців

Перш за все, особливу увагу слід приділити вибору борошна. Найкращим варіантом для млинців буде пшеничне борошно вищого сорту. У ньому багато клейковини, а тому у процесі приготування млинці не порвуться. Основний секрет ніжних млинців – просіювання борошна. При чому просіювати борошно потрібно два, а то й три рази.

Досить часто під час приготування млинців у тісті з'являються грудочки. Уникнути цієї проблеми можна дуже легко. Борошно потрібно додавати маленькими порціями. Окрім того, тісто потрібно ретельно перемішувати.

Млинці обов'язково потрібно готувати на молоці, адже тоді вони вийдуть дуже ніжними та запашними. А якщо ви хочете додати своїм млинцям додаткової пишності, то варто замінити молоко на кефір. До речі, тісто на млинці можна зробити із будь-якого рослинного молока. Тому, якщо з якихось причин ви не хочете використовувати коров'яче молоко, – можете сміливо брати мигдальне, рисове чи вівсяне.

Досить часто у господинь виникає питання, чому при смаженні рвуться млинці. Відповідь на це питання дуже проста – у млинцях недостатньо або яєць, або борошна. У такому випадку потрібно слідувати чітким пропорціям. Якщо ви готуєте млинці на 500 мл молока, то борошна потрібно 300 грамів.

Скільки яєць потрібно додавати в млинці? Тут важливо не перестаратися, адже млинці вийдуть гумовими. Тому 3-4 яйця на 500 мл молока – це занадто багато. Ідеальна пропорція яєць у млинцях – це 2 шт. на кожні півлітра молока.

Чи потрібно збивати яйця для млинців? Так, потрібно. За допомогою вінчика або міксера збиваємо яйця з цукром до появи пишної піни. Також для смаку не забудьте додати до яєць трохи ванільного цукру, а також дрібку солі. Окрім того, деякі господині додають у тісто для млинців трохи кориці – виходить дуже смачно.

Не забувайте в тісто для млинців додавати трохи олії, тоді вони точно не підгорять, а краї не будуть занадто ламкими.

А чи знали ви, навіщо потрібно настоювати тісто для млинців? Після замішування тісту потрібно дати трохи відпочити – приблизно 5 хвилин. Це потрібно для того, щоб "розійшлася" клітковина.

Тепер ви знаєте усі секрети приготування ідеальних млинців. Готуйте з любов'ю і дивуйте своїми кулінарними шедеврами друзів та знайомих!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з GreenPost
ФОТО: ілюстративпе
Україна інтегрується до міжнародної системи боротьби з ННН-рибальством
1 хв на прочитання53 хвилини тому
Зображення згенеровано ШІ
Шашлик у томатному маринаді — можна готувати як на мангалі, так і в духовці чи на грилі
1 хв на прочитаннягодина тому
ФОТО: лінія електропередач / Укрінформ
Міненерго заохочує бізнес розвивати модель постачання електроенергії
1 хв на прочитання2 години тому
Гріндавік. Зображення згенеровано ШІ
Вже всьоме за рік: вражаючі кадри виверження вулкана в Ісландії (ВІДЕО)
1 хв на прочитання3 години тому
В Україна почала дешевшати морква: чого чекати на свята?
1 хв на прочитання4 години тому
Якщо залишилися зайві бетонні блоки: креативні ідеї (ФОТО)
2 хв на прочитання9 годин тому
Вигоріла площа Майорки, Менорки й Ібіци разом: лісові пожежі у 2023-му завдали найбільшої шкоди Європі
1 хв на прочитання10 годин тому
Критична ситуація з опалювальним сезоном у Кривому Розі, – Мінрозвитку
1 хв на прочитанняВчора