Догори
Дати відгук

Експерти пояснили, на якій олії краще готувати їжу

Полтрібно знати нюанси використання рафінованої олії.

1 хв на прочитання16 Серпня 2021, 23:42
Фото:
UAEU Фото: UAEU
Поділитись:

Експерти розповіли, яку олію краще використовувати під час готування їжі - чи корисна рафінована. Про це пише Час-Дій.

Рафінована олія більш стійка до високої температури, тому смажити та запікати їжу краще на ній. Проте рафіновану олію також не варто перегрівати чи використовувати багаторазово. 

Рафіновану олію отримують шляхом очищення після віджимання. Така олія немає різкого запаху та вираженого смаку.

Багато хто вважає, що під час рафінування можуть зникнути корисні властивості олії. Проте це не зовсім так, адже така олія точно не буде шкідливішою, хоча деякі корисні антиоксиданти все ж можуть бути втрачені.

Для проготування їжі краще використовувати олію з високою точкою димлення. Димлення – це момент у якому масло починає горіти та диміти, що сигналізує про його руйнування.

Температура димлення вища у рафінованої олії, оскільки при рафінуванні видаляються домішки та вільні жирні кислоти, які й викликають дим.

Олія, яка димить,може частково втратити харчову цінність чи надати їжі неприємний смак.

Крім того, коли ми готуємо при високій температурі, наприклад смажимо на сковороді або у фритюрі, це може призвести до руйнування олії й утворення хімічних речовин – перекисів і альдегідів, які потенційно шкідливі для здоров’я.

Нагадаємо, що експерти представили дев’ять продуктів для поліпшення пам’яті.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.

Більше з розділу Здоров'я
Більше з GreenPost
Зображення: Robert Lea (створено за допомогою Canva)
Вогонь для Овна, мудрість для Козерога: гороскоп на 07.07 для всіх знаків зодіаку
2 хв на прочитання20 хвилин тому
БЕБ викрило директорку на несплаті 9 млн грн податків при постачанні для Нацгвардії
Постачала продукти Нацгвардії та не сплатила 9 млн грн податків — директорці компанії оголосили підозру
1 хв на прочитаннягодина тому
Зображення згенеровано ШІ
Майже 900 тисяч гривень: на Одещині засудили трьох браконьєрів за незаконний вилов риби
1 хв на прочитання3 години тому
Зображення згенеровано ШІ
Майже 900 тисяч гривень: на Одещині засудили трьох браконьєрів за незаконний вилов риби
1 хв на прочитання3 години тому
Жнива-2025: українські аграрії наближаються до першого мільйона тонн зерна
1 хв на прочитання7 годин тому
Уран і Венера в Близнюках змінюють наше літо і світосприйняття
3 хв на прочитання8 годин тому
Туреччину накрила екстремальна спека до +50°C, а в горах іде сніг
1 хв на прочитання9 годин тому
На Вінниччині вперше зареєстрували кар'єрну бурову установку та видали номер "00001"
1 хв на прочитання11 годин тому