Догори
Дати відгук

Експерти представили дев’ять продуктів для поліпшення пам’яті

Речовини, які є в цих продуктах, перешкоджають старінню клітин мозку.

2 хв на прочитання23 Липня 2021, 06:50
Експерти представили дев’ять продуктів для поліпшення пам’яті. Експерти представили дев’ять продуктів для поліпшення пам’яті.
Поділитись:

Те, що ми їмо, впливає на наше здоров'я. І це відома істина. Науковці та експерти в галузі медицини та харчування проводять неймовірну кількість досліджень, які доводять важливість певних продуктів для зору, мозку, внутрішніх органів.

Профільні експерти представили топ кращих продуктів, які сприяють поліпшенню пам’яті. До переліку увійшло дев’ять найменувань.

Лідером рейтингу виявилася оливкова олія. Вчені підтвердили, що цей інгредієнт не тільки покращує пам’ять, він збільшує здатність до навчання, а також перешкоджає появі судинних бляшок. В олії містяться сполуки, які уповільнюють процес старіння клітин головного мозку. Медики рекомендують додавати щодня по дві чайні ложки продукту в салат. Внаслідок смаження олія втрачає корисні властивості.

Далі йдуть курячі яйця. У цьому продукті міститься холін, який сприяє формуванню нових клітин, а також вітаміни B6, B9, B12 і D, які відмінно очищають стінки судин і зміцнюють нервову систему. На тиждень слід вживати не більше шести яєць.

На третьому рядку рейтингу опинилося гарбузове насіння. В ньому міститься велика кількість цинку, який сприяє кращому сприйняттю та засвоєнню інформації. Також в насінні гарбуза є триптофан, магній, вітаміни B1 і К. Серед іншого вони сприяють зниженню стресу.

Четверте місце дісталося буряковому соку, який виводить токсини та покращує приплив кисню до мозку. На день слід вживати дві склянки цього напою.

Далі йде капуста броколі. Наявні в овочі речовини покращують стан пам’яті та сприйняття вербальної інформації.

На шостому місці розташувалася куркума. Ця знаменита спеція покращує кровообіг, що сприяє припливу до мозку кисню. Вчені кажуть, що пряність є профілактичним засобом від хвороби Альцгеймера, але вживати її слід обмежено.

Фото ілюстративне

Сьоме місце у чорної квасолі. Речовини, які є в цьому продукті, перешкоджають старінню клітин мозку.

На восьмій сходинці опинився шпинат. Ця рослина покращує зорову пам’ять.

Замикають рейтинг волоські горіхи. У них міститься величезна кількість корисних речовин, які сприяють регенерації клітин головного органу ЦНС, що особливо важливо для збереження пам’яті. Крім цього, волоські горіхи захищають артерії та сприяють зниженню тиску. У день рекомендується вживати 30 грамів цього смачного продукту.

До слова, названо п’ять корисних продуктів, які можуть покращити зір.

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.