Догори
Дати відгук

Ефективні народні засоби для лікування та підживлення огірків

Часто гірчиця, кропива та сода зможуть вирішити проблему.

1 хв на прочитання13 Липня 2022, 00:38
Поділитись:

Огірок не належать до особливо вибагливих овочів, але він також може потребувати і лікування, і підживлення. Телеграм-канал «Садівник» розповідає, як можна допомогти огіркам, застосовуючи народні засоби.

Гірчиця позбавлять від попелиці. Рецепт: 200 г сухої гірчиці залити 10 л холодної води. Гірчицю тримати 2 доби. Процідити й обприскувати рослини.

Кропива нагодує. Рецепт: кропиву або інші бур'яни (суворо без визрілого насіння) подрібнити, залити теплою водою 1:1, на кожні 10 л суміші додати 2 столові ложки подвійного суперфосфату. Через 2-3 дні розвести водою (1:2-3), додати на кожне відро суміші по 0,5 склянки золи. Використовувати для підживлення як гарну альтернативу готовим добривам.

Сода продовжить плодоношення огірків і запобіжить передчасному пожовтінню їхнього гудиння. Для цього 1 ст. ложки харчової соди потрібно розвести у відрі води.

Але для цього проводять не обприскування, а кореневий полив: під кожен кущ вливають по 0,5 л такого зілля. Підживлення проводять після першої хвилі плодоношення огіркової грядки, чергуючи їх через день протягом тижня. При цьому содовий коктейль потрібно вносити під рослини за попередньо зволоженим ґрунтом.

Також ми розповідали, як отримати гарний урожай моркви.

 

Читайте GreenPost у Facebook. Підписуйтесь на нас у Telegram.